De leukste (en lekkerste) cadeautjes bak je zelf!

22 september 2023
AlgemeenCadeaus voor binnen

Vind jij het ook altijd zo moeilijk om te verzinnen wat je iemand cadeau moet geven? Verjaardagen, jubilea, bruiloften, feestdagen. We geven jaarlijks heel wat cadeaus en iedere keer kost het tijd en moeite om iets origineels te bedenken waar de ontvanger blij van wordt. Onze tip: Ga de keuken in en bak iets lekkers! Het is namelijk heel leuk om te doen en wat is er nou leuker om te krijgen dan iets dat met liefde is gemaakt en ook nog eens heerlijk smaakt?

Verpak het als een feestje

Of het nou een lekker taart is of zelfgebakken koekjes, jouw creatie wordt pas echt een cadeau als er een mooie verpakking omheen zit. Er zijn heel wat creatieve opties om je baksel mooi en veilig te verpakken. Voor die heerlijke zelfgemaakte appeltaart kan je bijvoorbeeld een mooie taartdoos kopen. Taartdozen zijn te krijgen in veel verschillende vormen en kleuren. Daarnaast ziet het er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens handig met vervoeren en je taart blijft langer vers. Ook voor koekjes, cupcakes en macarons zijn speciale verpakkingen te vinden.

De lekkerste traktaties

Ook als je zelf jarig bent of iets te vieren hebt kan je lekker aan de slag. Er moet immers ook getrakteerd worden. Heb je kinderen? Laat ze samen met jou hun eigen traktaties voor school maken. Het is namelijk heel erg gezellig om samen iets lekkers te bakken en al vanaf jonge leeftijd kunnen ze meehelpen in de keuken. Deeg kneden, koekjes uitsteken en cupcakes versieren. Allemaal leuke klusjes waar zelfs peuters al prima bij kunnen helpen.

Klaar voor de feestdagen

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet staan de feestdagen weer voor de deur. Het is immers al officieel herfst en in de winkels beginnen de Sint-lekkernijen al langzaam te verschijnen. Ook voor deze feestjes is het super leuk om zelf aan de slag te gaan. Maak je eigen kruidnoten, gevulde speculaas, en taaitaai. En met kerst hang jij dit jaar natuurlijk je zelfgemaakte kransjes in de boom.

Allergieën en intoleranties

Naast het feit dat het maken en ontvangen van iets zelfgemaakts heel erg leuk is, heeft het ook nog een ander groot voordeel. Je kan namelijk heel makkelijk rekening houden met eventuele allergieën, intoleranties of diëten van de ontvanger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koemelkallergie of glutenintolerantie. Maar bijvoorbeeld ook als de ontvanger vegan is of diabetes heeft zal je voor sommige ingrediënten een alternatief moeten zoeken. Online en in kookboeken zijn talloze recepten te vinden die helemaal aansluiten bij de dieetwensen van de ontvanger.