Stoer wonen met een industrieel interieur

Het is al een paar jaar een grote trend en niet te missen. Woonbladen staan er vol mee en ook in interieurprogramma’s blijft het een favoriet:  Het industriële interieur. De stoere en tijdloze uitstraling en het gebruik van natuurlijke materialen spreekt heel veel mensen aan. Maar hoe creëer je een industrieel interieur in jouw woning? Wij geven je hier wat tips.

Ga voor ruwe natuurlijke materialen

Het belangrijkste aspect van een industrieel interieur is het gebruik van ruwe materialen met een stoere uitstraling. Denk hierbij aan beton, onbewerkt hout, staal en leer.  Deze materialen komen terug in de gehele woning. Dus iet alleen in meubels en accessoires maar ook in de basis van je woning. Stalen trappen, bakstenen muren en een vloer met betonlook dragen allemaal bij aan een robuust en stoer interieur.

Kies sobere kleuren

Voor een industriële look kan je het beste gaan voor rustige kleuren. Grijs, zwart, bruin en wit vormen meestal de basis. Om te voorkomen dat je kamer een kille en ongezellige uitstraling krijgt combineer je deze kleuren met natuurlijk hout en leer. Deze materialen hebben van nature een warme uitstraling en combineren daarom perfect met de koelere kleuren en materialen zoals staal en beton. Wil je toch wat kleur toevoegen? Dat kan! Het beste kan je dan gaan voor één accentkleur die je in verschillende meubels of accessoires laat terugkomen. Kies bij voorkeur een aardse tint zoals donkerblauw, donkergroen of steenrood.

Strakke lijnen en stoere meubels

Less is more in een industrieel interieur. De gekozen meubels zijn vaak groot en robuust dus je moet uitkijken dat je woning niet te vol komt te staan. Denk hierbij aan robuuste tafels van sloophout, stoere leren bankstellen en grote stalen bakkerskasten of lockerkasten.  Bedenk daarom van te voren goed hoe je de ruimte het beste kan indelen.

Maak het sfeervol met de juiste aankleding

Je wil natuurlijk wel wat gezelligheid creëren in je woning dus het aankleden met de juiste accessoires is minstens zo belangrijk. Planten zijn perfecte sfeermakers en vormen een ideaal contrast met robuuste materialen en sobere kleuren. Als je er de ruimte voor hebt kan je kiezen voor een grote eyecatcher zoals een Monstera. Maar wat kleinere planten zoals vetplanten en cactussen sluiten ook naadloos aan op de industriële look.  Ook de juiste verlichting en wanddecoratie draagt bij aan warmte en gezelligheid. Hang boven je eettafel een mooie oude fabriekslamp en kleed je muren aan met foto’s of posters in grote zwarte lijsten.