De meest originele housewarming cadeaus

22 september 2022
TipsCadeaus voor binnen

Zijn jouw vrienden of familieleden onlangs verhuisd en ben je op zoek naar een leuk en origineel housewarming cadeau? Of ben je zelf verhuisd en vragen mensen steeds maar wat je graag zou willen hebben? Het kan knap lastig zijn om iets verzinnen. Een bosje bloemen, een geurkaars of een fles wijn doen het natuurlijk al snel goed. Maar dat moet toch origineler kunnen? Zeker! En wij geven je hier wat leuke tips!

Een persoonlijk tegeltje

Ken je ze nog? Die ouderwetse tegeltjes met spreuken die bij je oma op de wc hingen? Die tegeltjes zijn helemaal terug van weggeweest. Alleen nu zitten ze in een nieuw jasje, want je kan ze namelijk laten personaliseren. Heeft jouw broer, zus, vriend of vriendin een leuke uitspraak waar jullie altijd hard om moeten lachen? Of ken je een gezegde of citaat dat helemaal bij deze persoon past? Dan kan je nu een uniek tegeltje laten maken. Geheid dat je met iets unieks aankomt. En het is trouwens ook heel leuk als verjaardagscadeau.

De mooiste foto’s aan de muur

Een nieuw huis is vaak even wennen en moet nog helemaal eigen gemaakt worden. Dat doe je door het aan te kleden met persoonlijke spullen en accessoires. Hebben jullie foto’s met mooie herinneringen? Laat deze dan afdrukken op bijvoorbeeld een canvas. Of kies meerdere kleine foto’s die je in mooie lijstjes doet. Zo voelt de gastheer of –vrouw zich binnen de kortste keren helemaal thuis in de nieuwe woning.

Een persoonlijk naambordje

Een ander leuk en persoonlijk cadeau is een zelf ontworpen naambordje voor bij de voordeur. Ze zijn te krijgen in talloze kleuren, stijlen en materialen dus er is altijd wel iets te vinden dat in de smaak valt bij de nieuwe bewoners. Keramiek, hout, kunststof of metaal, de mogelijkheden zijn eindeloos. En een bordje met de namen van de nieuwe bewoners is ook nog eens praktisch. De postbezorgers weten of ze aan het juiste adres zijn en de buren weten meteen hoe de nieuwe bewoners heten.

Geef een olijfboom

Planten zijn ook altijd een goed cadeau. Ze zorgen voor sfeer en warmte in en rond de woning.  Heeft het nieuwe huis een tuin of balkon? Overweeg dan een olijfboom te geven. Olijfbomen zijn namelijk niet alleen mooi, maar hebben ook een toepasselijke symbolische betekenis. Ze staan namelijk van oudsher bekend als brengers van vrede en een positief toekomstbeeld. En dat wens jij de nieuwe woningbezitter natuurlijk toe.