De waarde van je woning verhogen met dakwerken

20 januari 2022
WonenCadeaus voor binnen

Een dak is niet alleen hetgeen wat je tegen weer en wind beschermt, maar ook een goede manier om de waarde van je woning te verhogen. Een dakrenovatie kan al zorgen voor een flinke waarde verhoging, en je bent met een renovatie een stuk goedkoper uit als met een compleet nieuw dak aanbrengen. Wil je meer weten over hoe je de waarde van je woning met je dak kan verhogen? In dit artikel geven wij de beste tips!

Wanneer het tijd is voor nieuwe dakbedekking

Het kan voorkomen dat je dak in zo’n slechte staat is dat je er niet omheen kan: je hebt nieuwe dakbedekking nodig. Bij een plat dak kan dakbedekking gemiddeld 25 tot 40 jaar meegaan. Een hellend dak kan wel 60 tot 80 jaar meegaan. Volgens Dakdekker Gids beginnen de kosten van een plat dak vervangen vanaf €45,- per m², een hellend dak kan met betondakpannen voor gemiddeld €50,- per m² worden vervangen.

Hoe verhoog ik met nieuwe dakbedekking de waarde?

Naast dat je woning met nieuwe dakbedekking meer kan opleveren op de huizenmarkt, is nieuwe dakbedekking aanbrengen ook de ideale tijd om dit te combineren met zonnepanelen aanbrengen of dakisolatie aanbrengen. Zo houd je de kosten per m² zo laag mogelijk: veel bedrijven bieden een kwantumkorting aan.

De waarde verhogen én besparen

Naast dat je met dakisolatie honderden euro’s bespaard op de energierekening, verhoogt het de energiescore van je woning ook. Door een hogere score kun jij je huis namelijk voor een hogere prijs verkopen! Dit geldt ook voor zonnepanelen: deze verhogen de waarde van je woning.

Wist je dat je subsidie kan krijgen voor het isoleren van je woning? Op de website van rijksoverheid.nl lees je meer over de voorwaarden hiervan. Daarnaast kun je ook geld lenen met de Energiebespaarlening om je huis te kunnen isoleren.

Soms is een dakrenovatie ook voldoende

Met een dakrenovatie ben je een stuk goedkoper uit dan een compleet nieuw dak moeten aanbrengen. Bij een renovatie hergebruikt de dakdekker zoveel mogelijk bestaande materialen. Voor een plat dak liggen de kosten voor het renoveren gemiddeld tussen de € 2250,- tot € 2750,-. De prijzen voor het renoveren van een hellend dak liggen iets hoger, dit kost gemiddeld € 2500,- tot € 6000,-. Dit zijn nog aardig hoge bedragen, maar op deze manier kan je dak weer een tijd mee vooruit!

Ook voor dakrenovatie geldt: overweeg om dit in combinatie met isolatie of zonnepanelen te doen.

Je dak renoveren of helemaal moeten vervangen: het blijven dure kostenposten voor je woning. Maar het zorgt allebei voor een stijging van de waarde van je woning.

Maar het is wel de ideale tijd om eens naar je woning te kijken of je de waarde zou kunnen verhogen met dakisolatie of zonnepanelen.