Met deze tips geef je jouw interieur een frisse uitstraling

21 april 2021
WonenCadeaus voor binnen

De warme dagen breken langzaam aan en dus is het tijd voor een fris interieur. Als je dat lichte lente gevoel naar binnen wilt halen hebben wij een aantal leuke tips voor je die je op weg kunnen helpen. 

Van een winter interieur naar licht en zomers

We beginnen meteen met onze belangrijkste tip: maak plaats voor de zomer. Dus neem tijdelijk afscheid van de winter, donkere plaids en kussen en de kaarsen. Het is tijd voor een frisse wind en die kan alleen maar waaien als hij de kans krijgt. Als dit is gedaan kun je gaan kijken naar welke zomerse woonstijl bij jou past. Je hoeft hiervoor zeker niet je hele interieur te veranderen. 

De basis

Keuzes maken is als het om interieur gaat super belangrijk, bijvoorbeeld bij het kiezen van grote meubels. Wil je een nieuwe bank of fauteuil aanschaffen? Denk dan goed na over bijvoorbeeld de stof en de kleur. Als je iemand bent die er wisselt in styling tussen de zomer en de winter, adviseren wij om heel erg terug te gaan naar basic kleuren en neutrale tinten als het op grote meubels aan komt. Dit biedt je de mogelijkheid om nog eens met de kleur van accessoires te wisselen. Lichtgrijs, wit, crème en zand zijn voor de frisse look hele fijne basiskleuren. 

Licht hout 

Dit spreekt een beetje voor zich. Donker en warm hout past meer bij de winter. Dus in deze tijd van het jaar kun je beter voor lichte houtsoorten kiezen. Dit matcht super mooi met de basiskleuren, straalt rust, balans en een fris gevoel uit. Een ronde salontafel van licht hout zal meteen de hele look van de woonkamer veranderen. 

Frisse accenten

Bij de lente en de zomer horen natuurlijk mooie bloemen en sierlijke takken. Een tip van ons: kies niet voor een enorme bos bloemen met veel verschillende kleuren maar kies voor een simpel boeket. Ook is het leuk als je speelt met het hoogteverschil. De trendkleuren voor de lente van 2021 zijn blauw, roze en veel pasteltinten. Vooral de blauwe kleur heeft dat lente gevoel als je dit mooi combineert met wit, grijs en hout. 

Verlichting 

Het wordt nog wel eens vergeten, maar verlichting is super belangrijk voor de uitstraling van jouw interieur. Een aantal jaar geleden waren de grote, industriële lampen helemaal in. Nu is verlichting gemaakt van natuurlijke materialen een echte trend geworden. Met deze kleine aanpassing creëer je een totaal andere sfeer dan met een lamp van bijvoorbeeld staal. 

Less is more 

In de winter kun je helemaal losgaan met accessoires, kaarsen en kussen. Maar in de lente en de zomer kun je beter kiezen voor less is more. Dit geeft een veel rustigere sfeer in huis. Dus in plaats van een groepje kandelaren kun je nu beter 1 vaas met bloemen of takken neerzetten.