Een huis verkopen in coronatijd

14 september 2020
Huis kopenCadeaus voor binnen

Steeds meer mensen hebben of hadden een idee om hun huis te verkopen in 2020. Maar is dat nog wel mogelijk en zal het huis überhaupt verkocht kunnen worden tijdens corona. Steeds meer mensen krijgen deze vragen, als ze over hun huis nadenken. Het antwoord is heel simpel: Ja, het is mogelijk om je huis te verkopen. Er is juist meer vraag voor de huizen gekomen.

Eerder de tijd gevonden

Doordat veel mensen niet op vakantie zijn gegaan, hebben ze meer tijd gehad om na te denken over hun toekomst. Veel mensen vinden dit het ideale moment om te kijken naar plannen die voor later gepland waren. Een goed voorbeeld hiervan is om te verhuizen.

Wat is er verandert tijdens corona?

Door het virus zijn er veel verschillende maatregelen genomen, zo ook in de huizenbranche. Makelaars voeren nu een gesprek zoveel mogelijk op afstand, dus via de telefoon. Dit om te voorkomen dat er onnodig contact komt. Ze zijn echter nog steeds wel heel goed te bereiken, dus als u ze wilt spreken kan dat gelijk.

Werkzaamheden laten doen.

Als je van tevoren had ingepland om je spullen te laten inpakken door een verhuisbedrijf, dan is dit een puntje wat misschien anders moet. Omdat je zo min mogelijk onnodig contact mag hebben met anderen is het beter om zo veel mogelijk spullen zelf in te pakken.

Hulp vanuit de makelaar

Natuurlijk staan de makelaars nog steeds voor je klaar als je twijfels hebt over iets. Ze doen er alles voor om zoveel mogelijk dingen te verlichten voor u. Als u vragen heeft over verschillende onderwerpen kunt u nog steeds makkelijk terecht.

Bezichtigingen

Het is nog steeds mogelijk om een huis te bezichtigen. Als u van tevoren een afspraak maakt bij uw makelaar, kunt u nog steeds het huis dat u wilt zien bekijken. Open dagen worden wel iets minder gehouden, omdat ze juist willen voorkomen dat er een vrije in- en uitloop komt.

Heeft u nog vragen of wilt u advies hebben van een makelaar dan kunt altijd een kijkje nemen op https://www.nicolethoorn.nl/