Een kleine slaapkamer inrichten? 4 nuttige tips!

Zowel het inrichten van grote als kleine slaapkamers kan een flinke uitdaging zijn. Natuurlijk zouden we liever allemaal over genoeg ruimte beschikken, maar dat is uiteraard niet realistisch. Het kan soms best lastig zijn om alle benodigde meubels in de slaapkamer te plaatsen. Zeker als je tegelijkertijd ook wil voorkomen dat de sfeer gewaarborgd wordt. Soms zien we dat een kleine slaapkamer helemaal volgepropt wordt met meubels, waardoor juist de essentie van deze ruimte vergeten wordt. Dit is immers de plek waar je tot rust moet kunnen komen. Jouw veilige haven, een ruimte waar je helemaal jezelf kunt zijn. Dat mag je natuurlijk niet uit het oog verliezen.

Bed met berenknuffel

Dus waar laat je dan al die kleren, schoenen en andere spullen? Hoe richt je een kleine kamer creatief in? Wij geven 4 nuttige tips!

1.    Kies voor een hoog bed

Staat de aanschaf van een nieuw bed en matras nog steeds op jouw to-do-list? Probeer er dan voor te zorgen dat je een zo hoog mogelijk bed aanschaft. Hoe hoger het bed is, hoe meer spullen je onder het bed kwijt zal kunnen. Dit is een slimme manier om alle ruimte in de slaapkamer te benutten. Hoewel de ruimte in de kamer beperkt is, kun je door met hoogte te werken veel meer opbergruimte creëren.

Wil je niet een geheel nieuw bed aanschaffen en toch extra opbergruimte creëren? Probeer dan je huidige bed te verhogen. Houd er wel rekening mee dat dit veilig moet gebeuren. Kom je er niet uit? Vraag dan om hulp.

2.    Opbergruimte boven de deur

Als je de kamer binnenloopt wil je natuurlijk niet overweldigd worden door een groot aantal planken en spullen. Dit geeft de slaapkamer immers een rommelige uitstraling. Gelukkig is daar een eenvoudige en slimme oplossing voor. Om toch voldoende opbergruimte te creëren en tegelijkertijd de sfeer in de slaapkamer te waarborgen, kan je er namelijk voor kiezen om de ruimte boven de slaapkamer te benutten. Monteer planken of laat een op maat gemaakte kast maken. Ideaal om je kleding, schoenen of zelfs je extra dekbed van Weidswonenenslapen in op te bergen.

Voor veel mensen klinkt dit misschien een beetje vreemd. Toch is deze ruimte prima te gebruiken. En nog een groot voordeel: je ziet er niets van als je de kamer binnenstapt. De ruimte ziet er nog precies zo uit als voorheen.

3.    Gebruik pasteltinten 

Het is heel belangrijk om de slaapkamer een ruimtelijkere uitstraling te geven. Probeer donkere tinten in de kamer daarom zoveel mogelijk te vermijden. Deze kunnen de ruimte nog kleiner laten lijken. Normaal wordt altijd geadviseerd om veel wit en andere lichte tinten te gebruiken als je een ruimtelijke uitstraling wilt creëren. We kunnen het ons echter voorstellen dat je in de slaapkamer naar een warmere sfeer op zoek bent. In dat geval zijn pasteltinten uitstekend geschikt. Deze geven niet alleen veel meer warmte en sfeer, maar geven de ruimte ook een veel luchtigere uitstraling.

Bed met berenknuffel

4.    Ruim op

In een kleine slaapkamer is het ontzettend belangrijk dat alles zo opgeruimd mogelijk is. Door te veel rommeltjes ziet de kamer er onoverzichtelijker uit en verlies je juist dat ruimtelijke gevoel. Laat je hoofdkussen van Weidswonenenslapen dan ook niet slingeren en ruim kleding direct op. Zorg daarom niet alleen voor voldoende opbergruimte, maar benut deze ook. Dat maakt al een groot verschil voor de uitstraling van de kleine slaapkamer.