Een mooi grafstuk met lint

17 augustus 2021
AlgemeenCadeaus voor binnen

Bij het merendeel van de begrafenissen of crematies wordt het gewaardeerd als er bloemen meegenomen worden voor op of bij de kist. Bloemen geven kleur aan een verdrietige dag en kunnen het moment een beetje opfleuren. Zeker als er rekening wordt gehouden met de persoonlijkheid van de overledene is dit een waardevolle blijk van medeleven. Je kunt met de kleuren en soorten bloemen veel zeggen. Wil je er een extra persoonlijke noot aan toevoegen? Dan kun je ervoor kiezen er een kaartje bij te doen. Wat meer opvalt en zeker gewaardeerd wordt en voor jezelf ook fijn is, is een mooi lint aan de grafstukken laten hangen. Hier kun je in korte, kernachtige woorden laten weten wat de overledene voor je betekende als vorm van afscheid.

Kleur lint

Een veel voorkomende kleur lint bij een grafstuk is roomwit, maar er zijn ook andere kleuren verkrijgbaar zoals zwart, rood of roze. Ook de kleur van de letters op het lint kun je zelf bepalen. Gouden letters zijn erg fraai; zwarte letters kunnen ook heel goed en vallen in sommige gevallen wat meer op. Informeer gerust bij de bloemist welke linten deze in het assortiment heeft en welke kleur op het lint mooi is. Wil je toch veel tekst op een lint? Dan kun je overwegen om drie of vier linten te kiezen.

Wat kun je op een rouwlint zetten?

Een grafstuk met lint is heel persoonlijk. Je kunt er uiteraard geen hele verhalen op kwijt, maar er is wel ruimte voor een korte bondige boodschap. Je kunt op internet allerlei voorbeelden vinden van teksten die je erop kunt laten zetten en daar een keuze uit maken. Uiteraard is dit niet verplicht en kun je je eigen tekst bedenken. Vaak is het zo dat het eerste dat je te binnen schiet ook het beste is. Een voorbeeld voor een vriend of vriendin kan zijn: Bedankt voor je vriendschap en liefde. Daar kun je je naam bij zetten. Over het algemeen zijn het twee linten die aan elkaar verbonden zijn. De afscheidstekst komt dan op het eerste lint en je naam op het tweede lint. Bij een crematie is het beter om de woorden ‘rust zacht’ of ‘rust in vrede’ niet te gebruiken. De kans bestaat dat de as uitgestrooid wordt. Vaarwel of ‘een goede reis’ klinkt in dat geval beter. Deze woorden kun je bij een begrafenis wel gebruiken, omdat iemand dan in het graf rust. Uiteraard zijn er veel meer teksten mogelijk op het lint. Dit is helemaal aan u.

Bron: Wishflowers.nl