Kunstgras? Interessant om deze 10 redenen

Een tuin en een gazon: voor velen is deze combinatie een must. Vandaag de dag verkiezen heel wat mensen kunstgras boven echt gras. Waarom heeft kunstgras zoveel meer aantrekkingskracht dan natuurlijk gras? De 10 belangrijkste pluspunten vind je in onderstaand blogartikel mooi uitgelegd.

1. Slechts een minimum aan onderhoud nodig

In tegenstelling tot echt gras is kunstgras zo goed als onderhoudsvrij. Je hoeft het niet te zaaien en ook niet te bemesten en te besproeien. Het enige wat je moet doen, is het af en toe eens harken. Dan komen de vezels die platgetrapt zijn weer mooi overeind.

2. Steeds een mooie look

Zelfs zonder onderhoud blijft kunstgras er steeds mooi uitzien. Er komen geen kale plekken in en de zon zorgt niet voor verkleuring. Kunstgras is trouwens niet van natuurlijk gras te onderscheiden, zo levensecht ziet het erui

3. Precies naar wens

Bij kunstgras kan je kiezen uit verschillende kleuren en soorten. Zo kan je dus zelf beslissen hoe je gras er uiteindelijk moet uitzien. Een groene, natuurlijke kleur is uiteraard mogelijk, maar daarnaast kan je ook kiezen voor – verrassend misschien – grijs of zwart. Ook de mate aan glans en het vezelvolume kan je zelf bepalen.

4. Op vele plaatsen te leggen


Echt gras groeit enkel in de tuin, maar kunstgras kan op zoveel meer ondergronden. In huis, op je dakterras of op je balkon? Geen enkel probleem. Dus kunnen ook mensen zonder tuin genieten van hun stukje gras.

Hand op gras

5. Comfort boven

Kunstgras is heerlijk zacht, vaak zelfs zachter dan natuurlijk gras. Het is een product dat erg comfortabel is en daardoor ook erg passend als ondergrond voor speeltoestellen voor je ukken.

6. Ideaal in combinatie met een zwembad

Kunstgras is bestand tegen chloor. Dus is het de ideale bodembedekker voor rond een zwembad. Ook een opzetzwembad kan prima op kunstgras geïnstalleerd worden. Bijkomend voordeel is dat er na afbraak geen verkleuring zal zijn. Bij echt gras is dit wél het geval.

7. Goed voor het milieu

Vanuit milieustandpunt is kunstgras de beste keuze. Je bespaart water doordat het gras niet hoeft besproeid te worden en je hebt geen chemische onkruidbestrijders nodig. Bijkomend pluspunt is dat kunstgras helemaal recyclebaar is.

8. Aanleggen kan je eenvoudig zelf

Kunstgras wordt verkocht op rol, met een breedte van 4 m en de lengte die je zelf wenst, dit voor een effect dat zo natuurlijk mogelijk is. Je kan het heel makkelijk zelf uitrollen en kunt onmiddellijk genieten van een prachtig resultaat, want je moet niet wachten op zaden die ontkiemen.

9. Allergievriendelijk

Mensen met hooikoorts weten wat het is: graspollen zorgen voor heel wat klachten. Met kunstgras heb je hier helemaal geen last van en kan je zelfs tijdens hooikoortsseizoenen zorgeloos genieten van je grasperk.

10. Gaat lang mee

Velen denken dat kunstgras niet zolang mooi blijft als natuurlijk gras, maar dit klopt niet. Kunstgras heeft afhankelijk van de prijs en kwaliteit een levensduur van minimum 10 tot zelfs 25 jaar.