Wat kun je allemaal doen met een tuinkamer?

Tegenwoordig zie je in steeds meer tuinen een tuinkamer staan. Dit is niet hetzelfde als een serre of een veranda, want deze wordt niet namelijk niet rechtstreeks aan het huis gebouwd. Het is als het ware een extra verblijf in jouw tuin die je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Zo kun je er in het voorjaar lekker van het eerste zonnetje genieten en ‘s winters een gezellige winterbarbecue. Een tuinkamer plaatsen in je tuin kun je dus voor van alles gebruiken! 

Genieten van de lente

De dagen worden weer langer, de zon laat zich vaker zien en het weer wordt een stuk beter: het is lente! Het is dan fijn als je alvast een beetje van dat lekkere weer kunt gaan genieten. Het is begrijpelijk als je niet telkens zin hebt om naar een parkje te gaan of een terrasje, maar dat je ook wel eens thuis wilt blijven. Een tuinkamer biedt dan een grote uitkomst: windstil genieten in je eigen mini-verblijf in je achtertuin! Kleed het gezellig aan met fleurige en lente-achtige kleuren en je kunt er comfortabel rustig een boekje lezen. Het is wel belangrijk dat je de tuinkamer goed isoleert, want ook al schijnt de zon, hij is nog niet erg sterk.

Winter op z’n best

‘s Zomers kun je ‘s avonds nog heerlijk toeven in de tuinkamer met een borreltje of overdag ontkomen aan de hitte. Het hele jaar is een tuinkamer dus ideaal, ook in de winter. De temperatuur daalt dan flink, maar dit betekent niet dat je binnen hoeft te zitten. Althans niet binnen in je huis: je kunt wel nog genieten van het winterweer in je tuinkamer! Kijk naar de vallende sneeuw, de mooie lichtjes in de bomen of van het stralende weer. Voeg een aantal warme dekentjes toe, eventueel een haardje, wat warme chocolademelk en je hebt gegarandeerd een knusse winterdag. Houd je tijdens de wintermaanden een feestje? Dan kun je deze ook verplaatsen naar de tuinkamer. Zo sta je niet met z’n allen binnen en wordt het ook niet snel te warm.

Extra kamer

Je kunt je tuinkamer ook inrichten als extra woonruimte. Wel moet je er dan voor zorgen dat het goed geïsoleerd is en natuurlijk ook van alle gemakken voorzien is, zoals elektra. Heb je een zoon of dochter die wel nog graag bij jullie wilt wonen, maar ook een plekje voor zichzelf nodig hebt? Dan is een tuinkamer plaatsen en inrichten een goede optie. Check deze website voor meer informatie en alle mogelijkheden.