Frans boomschors in de tuin

Er zijn verschillende manieren om je tuin aan te kleden en ook om de natuur te denken. Het is namelijk belangrijk dat de grond voldoende hemelwater krijgt en kan opnemen maar daarentegen wil je natuurlijk ook dat de omgeving er strak en verzorgd uitziet! 

Uiterlijk frans boomschors 

De kleuren van frans boomschors zijn vrij uiteenlopend. Het is altijd bruin maar de tint van het schors is afhankelijk van de hoeveelheid vocht wat er in het hout zit. Het frans boomschors is duurzaam en decoratief te gebruiken. Veel mensen met een tuin geven de voorkeur aan boomschors. Het is niet hoekig waardoor het vervelend kan aanvoelen en het past zich ontzettend goed aan bij de omgeving waarin het gelegd wordt. 

Duurzaam

Frans boomschors wordt veel gebruikt als bodembedekker door de Nederlanders. Door de combinatiemogelijkheden en het voelt zacht aan de voeten wanneer er overheen gewandeld wordt. Daarnaast heeft het een ander (misschien nog wel belangrijker) doel. De duurzaamheid van het product is zo enorm hoog. Het gaat ten eerste lang mee maar ten tweede is het ook nog eens heel goed voor de flora en fauna van je tuin. Het houdt het onkruid tegen omdat het de bodem dusdanig goed kan afdekken dat er geen zonlicht doorheen kan. Het zorgt er tevens voor dat een vruchtbare bodem veel beter zijn aandacht kan verdelen aan de planten die om het tuinpad heen zitten. 

Tot slot kent frans boomschors veel voordelen. Het is zeer kindvriendelijk en het wordt niet warm onder de voeten. Daarnaast geeft het geen splinters en is het zacht als ondergrond. De ervaring van pure natuur blijft daarentegen ook intact. Hierdoor zullen kinderen het gevoel hebben in de echte natuur aan het spelen te zijn! Frans boomschors is dus makkelijk, duurzaam en bijzonder kindvriendelijk als aanvulling voor elke omgeving. 

Kijk hier voor meer informatie.