Handige huishoudelijke hulpjes die gezien mogen worden

Dat iets functioneel is hoeft gelukkig niet te betekenen dat het niet mooi is. In ons huishouden hebben we veel items en producten die het leven wat makkelijker maken, of die simpelweg noodzakelijk zijn. Denk aan afvalbakken, wasmanden of een keukentrapje. Wanneer jij jouw interieur met zorg hebt samengesteld, geheel naar jouw smaak, is het natuurlijk hartstikke jammer om er noodzakelijke minder mooie huishoudelijke producten in te moeten zetten. Maar we hebben goed nieuws: Ook de verplichte huishoudelijke items mogen tegenwoordig gezien worden.

Houten trappen en ladders

Of het nou incidenteel is om een lamp te vervangen, of regelmatig omdat je niet zo lang bent en je kasten te hoog zijn; iedereen heeft wel eens een ladder of trapje nodig. We kennen allemaal wel de aluminium ladders. Vaak staan ze verstopt in de garage of schuur. Maar wat nou als je hem regelmatig nodig hebt voor bijvoorbeeld een hoogslaper of hoge boekenkast? Dan wil je natuurlijk wel iets dat aansluit bij je interieur. In dat geval kan je het beste kiezen voor een mooie houten trap. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en kleuren, passend bij iedere interieurstijl.

Een afvalbak kan ook mooi zijn

Ook zo’n huishoudelijk product dat iedereen in huis heeft maar veel mensen het liefst verstoppen in een keukenkastje of voorraadkast is de afvalemmer. Dat is niet zo gek want tot een paar jaar geleden waren het meestal ook niet de mooiste item in je huis. De afgelopen jaren is daar veel verandering in gekomen want tegenwoordig zijn er steeds meer modellen te koop die een stijlvolle toevoeging zijn voor je keuken of badkamer. Prullenbakken die gezien mogen worden. In mooie strakke designs en een breed scala aan kleuren waardoor er voor iedere interieur wel een passend exemplaar is te vinden.

Wasmanden die gezien mogen worden

Bij de meeste gezinnen gaan er wekelijks heel wat wasjes doorheen. En hoe groter het gezin, hoe meer was er doorheen gaat en hoe meer wasmanden er nodig zijn. Vaak staan ze in de badkamer en nemen ze flink wat ruimte in. Ook in dit geval is het jammer als ze niet passen in je interieur maar ook onder de wasmanden zijn tegenwoordig prachtige exemplaren te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan mooie rieten manden in natuurlijke kleuren of praktische stapelbare manden die een stuk minder ruimte innemen en toch echte eye-catchers zijn. Het doen van de was is al bijna niemands hobby, dus laten we het vooral een beetje leuk houden met mooie spullen.

Kattenmeubels en krabpalen

Iedere katteneigenaar die een beetje zuinig is op zijn of haar meubels en accessoires weet dat krabpalen en kattenmeubels onmisbaar zijn. Jarenlang werden ze vanwege hun uiterlijk gezien als een noodzakelijk kwaad. Ze waren niet super mooi maar je had het simpelweg over voor je geliefde viervoeter en interieur. Maar ook hier is een grote ontwikkeling geweest de afgelopen jaren en tegenwoordig zijn er prachtige exemplaren te koop die een ware toevoeging zijn in je interieur. Het felgekleurde pluche in ingeruild voor natuurlijke materialen die naadloos aansluiten bij alle moderne interieurstijlen. Van een strak en minimalistisch ontwerp tot leuke organische vormen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een krabpaal in cactusvorm?