Het hele jaar genieten van de tuin met een houten overkapping

Tegenwoordig zie je steeds vaker overkappingen in tuinen. Dit kunnen verandas zijn, zoals je vaak ziet in Amerikaanse series en films, maar ook moderne of houten overkappingen. Sommige zijn zelfs zelf gemaakt! Ook in Nederland kom je ze vaak tegen. En dat is niet gek: het biedt namelijk tal van voordelen! Overweeg jij om er ook een te plaatsen? Lees dan gauw verder en kom meer te weten over de voordelen!

Afkoeling in de zomer

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Als je geen verkoeling in het water kunt zoeken of juist ver van het strand woont, dan biedt zo’n overkapping een uitkomst. Je kunt je hier lekker terugtrekken in de schaduw en rustig een boekje lezen. Daarnaast zitten we ook nog steeds midden in de coronacrisis en weten we niet hoe het allemaal verder gaat, wat we wel weten is dat thuiswerken de norm zal blijven. Dan is het lekker als je in de lente, maar ook ‘s zomers, in de tuin onder de overkapping je werk doen. Zo zit je lekker in de buitenlucht en dat bevordert jouw productiviteit! 

Lange avonden

De zomers avonden kunnen zwoel zijn, maar ook vaak genoeg fris. Een overkapping houdt de warmte goed vast. Hierdoor kun je zomers dus nog lang buiten blijven zitten na bijvoorbeeld een dag werken of na-borrelen met vrienden na een barbecue. Ook in de herfst of de winter biedt een overkapping een ultieme uitkomst: zet er een heater of vuurkorf bij en je kunt alsnog buiten zitten. Hierdoor zou je ‘s winters alsnog gezellig buiten kunnen zitten en genieten van het mooie winterweer. 

Houten overkapping

Meerwaarde

Financieel biedt een houten overkapping ook voordelen: het is namelijk een grote meerwaarde voor je huis! De meerwaarde staat gelijk aan de investering die je er in doet. Mocht je je huis dus ooit verkopen, en je hebt het goed onderhouden in de tussentijd, dan kan dat nog eens flink extra geld opleveren. 

Kleine wellness

Mocht je genoeg opbergruimte hebben, dan is het een leuk idee om je spullen onder de overkapping te verplaatsen en er je eigen mini-wellness van maken! Je kunt er bijvoorbeeld een mini hot tub onder zetten. De warmte blijft onder het dak hangen waardoor het er aangenaam aanvoelt. Als je er ook houten tuintegels plaatst, dan zullen je voeten ook warm zijn door het vasthouden van de warmte door het hout. Lekker om te ontsnappen na een lange werkdag!