Hoe werkt grond- of grindzuigen met een zuigauto?

Wil je zand, grind of aarde verwijderen maar is de plek lastig bereikbaar? Dan is voor een zuigauto kiezen de beste keuze. Het zand of de aarde wordt via een buis die vanaf de zuigauto tot aan de werkplek loopt afgevoerd. Waarbij er weinig tot geen rommel gemaakt hoeft te worden en de kans op beschadiging van buizen of kabels minimaal is.

Een zuigwagen zet je doorgaans in om grotere en vooral ook zwaardere stoffen af te voeren. De afstand van een zuigwagen is doorgaans ook een stuk langer. De buizen kunnen tot wel 100 meter afleggen. Hierdoor zijn vrijwel alle moeilijk begaanbare door het inzetten van een zuigwagen voldoende bereikbaar om zand, grind of aarde te verplaatsen door middel van zuigtechniek.

grind

Een oplossing voor elke klus

Met het aanzuigen van zand, grond of puin kies je eigenlijk voor een complete oplossing. Of het nu om een kruipruimte afzuigen of de tuin gaat! Dit is het mooie achter het kiezen voor een zuigwagen. Waarbij het zand in grote big bags terecht komen en afgevoerd kunnen worden of bij grotere klussen in een silo of zelfs vrachtwagen. 

Naar welke oplossing ben jij op zoek? Bij Saugbaggersales.com bieden we namelijk een groot aantal oplossingen als het om een zuigwagen gaat. Dit heeft voordelen en kansen omdat er in vrijwel elke omgeving een oplossing mogelijk is. Sommige zuigwagens kunnen zand en grond tot wel honderd meter afzuigen. Zonder dat je hier rommel van ondervindt. Het inzetten van een zuigauto is ideaal om grond of grind door middel van zuigtechniek te verplaatsen.

Gemak en oplossingsgericht

Door het gemak en de schone manier van werken kiezen steeds meer bedrijven maar zeker ook particulieren voor een zuigwagen als oplossing. Omdat het een snelle en zeker zo belangrijk efficiƫnte manier van zand afvoeren is. Waarbij kabels en buizen ongeschonden blijven en andere bouwgerelateerde constructies geen schade ondervinden. Het is dan ook een techniek die de oplossing is voor veel mogelijkheden. Je kunt er bovendien bijzonder gericht mee aan de slag gaan. Fijn en doeltreffend!

Voor meer DIY blogs, klik hier.