Wooninspiratie: kies voor een moderne en duurzame keuken

22 februari 2024
WonenCadeaus voor binnen

Is je huidige keuken aan vervanging toe? Of wil je graag in je nieuwe woning een volledig nieuwe keuken laten plaatsen? Het leuke van een keuken is dat je hier heel veel kanten mee op kunt. Kijk maar eens naar de vele keukenstijlen. Dit zorgt tegelijkertijd ook voor een uitdaging; het is hierdoor niet eenvoudig om de keuken van je dromen te ontwerpen.

De experts van Zuinigeproducten raden je het volgende aan: kies voor een moderne en duurzame keuken. Hierbij moet de focus onder meer liggen op duurzame en zuinige keukenapparaten. Met deze apparaten bespaar je veel energie en daarmee veel geld. Ook gaan deze keukenapparaten lang mee.

Maar, hoe kun je nou voor een combinatie van modern en duurzaamheid gaan? Dat doe je door onderstaande tips op te volgen.

Tip 1: kies voor één interieurstijl

Een keuken kun je in heel veel stijlen uitvoeren. Het advies is om voor één interieurstijl te kiezen. Deze stijl moet je in het ontwerp van je keuken én de rest van je woning doortrekken. Doe je dat? Dan vormt de keuken het kloppende hart van je gehele woning, mede doordat de keuken qua stijl naadloos bij de rest van je woning past. Een win-win situatie dus.

Tip 2: richt je keuken slim in

Wat hoort nou echt in een moderne keuken thuis? Juist, slimme apparaten en hulpmiddelen. Kies in je keuken bijvoorbeeld voor slimme verlichting, slimme keukenapparatuur en slimme bediening. Wist je bijvoorbeeld dat je voor een slimme koelkast kunt kiezen? Zo’n koelkast houdt de boodschappen bij, geeft een seintje wanneer je boodschappen moet doen en kan zelfs ideeën voor recepten voorschotelen.

Slimme verlichting is ook een ware aanrader. Ben je na het koken vergeten om de verlichting uit te zetten, maar lig je nu al heerlijk op de bank? Pak dan je smartphone uit je zak en zet op afstand de verlichting in je keuken uit. Zo makkelijk, leuk en mooi kan het leven zijn met een slimme keuken.

Tip 3: kies voor zuinige keukenapparaten

Zoals eerder in dit artikel al aangegeven, is het verstandig om voor zuinige keukenapparaten te kiezen. Zet bijvoorbeeld een zuinige koelkast in je keuken, waarmee je direct van meerdere voordelen geniet:

  • De keuken verbruikt zo min mogelijk energie. Dit houdt onder meer in dat je je keuken aanzienlijk verduurzaamt met zo’n koelkast. Bijzonder prettig met het oog op het milieu; idealiter zou elk huishouden in Nederland hiervoor moeten kiezen.
  • Je gaat geld besparen. Met bijvoorbeeld de zuinigste koelkast ga je ook nog veel geld besparen. Dit heeft puur met het lager uitvallen van je energierekening te maken. Een zeer welkome en eenvoudige besparing voor elk huishouden!
  • Je geniet van de nieuwste technologieën. Een zuinige koelkast kan zo zuinig zijn werk doen dankzij de nieuwste technologieën. Deze technologieën bieden ook nog eens veel extra gemak.

Je geniet van een lange levensduur. Wil je een energiezuinige koelkast aanschaffen? Dan kom je al snel uit bij een koelkast van een absoluut A-merk. Zo’n koelkast is van een top kwaliteit, waardoor je jarenlang van deze koelkast geniet!