Welk gaas heb je nodig bij welke toepassing?

Van plan om gaas te bestellen? Dan heb je de keuze uit vele verschillende soorten gaas. Elk soort is weer geschikt voor een andere toepassing. Sommige soorten gaas zijn perfect geschikt voor het maken van een hekwerk, terwijl anderen ideaal zijn voor het maken van een ren. Lees in dit artikel alles over de toepassing van tuingaas, harmonicagaas, kippengaas en ongediertegaas.

Tuingaas

Tuingaas

Het maken van een afscheiding voor kinderen of dieren om te voorkomen dat ze op een bepaald stuk grond kunnen komen kan het beste met tuingaas. Met tuingaas en tuinpalen kan je gemakkelijk bepaalde stukken tuin afzetten. Ideaal ter bescherming van een nieuw aangelegd bloemperkje. Veel mensen kiezen ervoor om groen tuingaas te bestellen, zodat het gaas minder opvalt in de tuin.

Harmonicagaas

Zoek je gaas om klimplanten tegenaan te laten groeien? Dan kan je het beste kiezen voor harmonicagaas. Door het harmonicagaas tegen een hek of schutting te plaatsen kunnen de planten zich aan het gaas binden. Ook als omheining van je tuin of speelplaats kan er gekozen worden voor harmonicagaas.

Ongediertegaas

Om ongedierte als muizen, ratten, marters, nertsen en dassen te weren kan er speciaal ongediertegaas gebruikt worden. Deze heeft een maaswijdte waar ongedierte niet doorheen kan komen. 

Volieregaas

Van plan om een dierenverblijf te bouwen? Dan is er speciaal volieregaas verkrijgbaar met verschillende maaswijdtes. Zodat er voor elke vogelsoort wel gaas te vinden met een geschikte maaswijdte. 

Kippengaas

Snel een afrasting uitrollen voor om bijvoorbeeld je kippen te omheinen? Dan is uiteraard kippengaas de beste keuze. Dit gaas bestaat uit gevlochten metaaldraad en is gemakkelijk te plaatsen tussen paaltjes. Door het gaas op rol kan je eenvoudig en snel een hele afrastering maken. Gebruik je het kippengaas als omheining? Dan is het altijd verstandig om deze een stukje in de grond te plaatsen. Zodat er geen dieren onderdoor kunnen graven. Kippengaas wordt ook vaak gebruikt om kippen of andere huisdieren te beschermen tegen giftige tuinplanten.