Je huis op een stijlvolle manier isoleren

Het isoleren van je huis is steeds belangrijker. Door nieuwe regels over stoken is het goed om te kijken naar verschillende manieren om je huis te kunnen isoleren. We snappen dat je dat wel op een stijlvolle manier wil doen. In dit artikel delen we een stijlvolle en budgetvriendelijke manier om je woning te isoleren.

Landelijke keuken

Warmteverlies via je ramen

Wist jij al dat je zo’n 20 tot 30% aan warmte verliest wanneer je kale ramen in je woning hebt? Vooral bij enkelvoudig glas gaat het hard. Je kan de verwarming dus best een graadje (of misschien twee of drie) hoger zetten, maar veel zal je er niet van merken. Vooral als je een flinke woonkamer of keuken hebt om te verwarmen.

Raamdecoratie op maat is de oplossing

Raamdecoratie is een echte lifechanger op gebied van isolatie. Vooral houten jaloezieen op maat zijn zeer geschikt om de warmte binnen te houden. Deze vorm van raamdecoratie bedekken altijd een groot gedeelte van je raam, omdat je de lamellen vaak tot aan de onderkant van het raam of kozijn hebt hangen. En als je de lamellen sluit, kan de warmte letterlijk geen kant meer op. De warmte blijft dus waar hij hoort te zijn: in jouw woning. En hebben we het al gehad over de figuurlijke warmte en sfeer die een houten jaloezie met zich meebrengt?!

Juist doordat een jaloezie op maat gemaakt wordt, is het goed isolerend. Als je een jaloezie met standaard maten koopt, is de raamdecoratie in de meeste gevallen te groot of te klein. Bye, bye isolerend effect.

Isolerend in de zomer en de winter

Houten jaloezieën helpen je trouwens niet alleen bij het binnenhouden van de warmte in je woning, wat heel fijn is in de winter. Ook in de zomer kan raamdecoratie een hoop voor je betekenen. Vaak zie je dat veel mensen hun raamdecoratie overdag sluiten. Het ziet er misschien niet zo gezellig uit, maar dankzij het sluiten van je raamdecoratie kan je aanzienlijk veel warmte weren. Zo blijft het binnen een stuk koeler.