Kunstgras voor in de tuin

12 februari 2021
AlgemeenCadeaus voor binnen

Waarom wenden zoveel mensen zich tot kunstgras? De voordelen, duidelijk en eenvoudig. Van geld besparen tot tijd besparen, vooral bij gazononderhoud en het kan ook de levensstijl verbeteren en helpen bij milieukwesties. Hier zijn enkele voordelen:

Esthetiek

Kunstgras is specifiek ontworpen voor gazons bij woonhuizen, stedelijk en commercieel landschapsontwerp, vrijetijdsactiviteiten en speelterreinen. Jouw grasspecialist levert een revolutionair en breed assortiment producten dat ideaal is voor al je landschapsbehoeften en een ongeëvenaarde combinatie van schoonheid, duurzaamheid en waarde biedt. Een kunstgrasveld ziet eruit en voelt het hele jaar door net als goed onderhouden natuurgras, zelfs in de meest extreme klimaten. Kunstgras belast de eigenaar niet met de kleine nadelen die aan natuurlijk gras zijn verbonden, zoals herbiciden, pesticiden, fungiciden en water geven.

Enkele voordelen van kunstgras kopen zijn:

  • Verkrijgbaar in een groene mix van 2, 3 en zelfs 4 tinten groen
  • Kwaliteitsvezels en componenten met hoge UV-bescherming
  • Het hele jaar door een natuurlijke en groene uitstraling
  • Op maat gemaakte oplossingen voor elke behoefte die je hebt
  • Eigendom van de stad verbeteren (rotondes, hellingen)
  • Voeg enorm toe aan de esthetische waarde van uw woning

Onderhoudsvriendelijk

Kunstgras heeft nauwelijks onderhoud nodig. Terwijl natuurgras in tegenstelling tot kunstgras in de zomer bijna elke dag onderhoud nodig heeft, kun je tijd besteden aan andere activiteiten in plaats van het gazon te moeten besproeien of maaien. Ook voor vakantiehuizen biedt kunstgras een perfecte en economische oplossing, met als gevolg lagere facturen van de lokale dienstverleners. Door de aanleg van een kunstgrasveld zijn er geen schadelijke pesticiden, meststoffen, herbiciden en fungiciden nodig, terwijl tegelijkertijd niet hoeft te worden gemaaid, bemest, opnieuw ingezaaid of bewaterd. Het is gemakkelijk om vuil van kunstgazons te verwijderen.

Het is slechts een kwestie van schoonhouden in plaats van onderhoud.
Verwijder organische materialen van het oppervlak met behulp van een bladblazer. Een bezem met natuurlijke haren kan worden gebruikt om gebieden met veel verkeer te “pluizen”. In het geval van een grasmat met zandinvulling, kan het zijn dat je in gebieden met veel gebruik eens per jaar wat zandvulling moet toevoegen.

Bespaar water en geld

Kunstgras elimineert het gebruik van schadelijke pesticiden, meststoffen, herbiciden en fungiciden. Tegelijkertijd hoeft je kunstgras niet te worden gemaaid, bemest, opnieuw ingezaaid of bewaterd. Tot nu toe heeft het gebruik van kunstgras miljoenen mensen veel leidingwater bespaard. Kunstgras betaalt zich uiteindelijk alleen terug in de besparingen op onderhoud, het bespaart niet alleen water, maar het biedt ook het hele jaar door een esthetisch mooi oppervlak.

De omgeving

Kunstgras werkt in de voorhoede van innovatieve verantwoordelijkheid voor het milieu. De nieuwe state-of-the-art productiefaciliteiten waar men volledige assortimenten produceert, heeft een grote reductie bereikt in de totale organische uitstoot en niet-gerecycled afval. De kunstgrassystemen hebben ook aanzienlijke voordelen geboekt bij het hergebruik van afvalmaterialen, waardoor het verspilling van water wordt verminderd en het gebruik van schadelijke pesticiden, herbiciden en andere chemicaliën wordt geëlimineerd. Woorden als “onveilig” of “gevaarlijk” voor de gezondheid of het milieu zijn in tegenspraak met de basisprincipes van dit type bedrijven. De fabrieken elimineren het gebruik van schadelijke pesticiden, meststoffen, herbiciden en fungiciden, terwijl tegelijkertijd niet maaien, bemesten, doorzaaien of bewateren nodig is.