Lig je wel lekker? Val als een blok in slaap!

Je nachtrust is van vele verschillende zaken afhankelijk. De belangrijkste is uiteraard de keuze voor het juiste bed. Maar waar baseer je die precies op?

Comfort is natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar ook hoe goed een meubel – welk meubel dan ook – in je interieur past, hoort bij het uitkiezen te worden meegewogen. Dan hebben we het zowel over de afmetingen als het uiterlijk. Gaat het je lukken om je op al deze gebieden tegelijk tevreden te stellen? Daar gaan we van uit, hoewel je natuurlijk je budget in de gaten moet houden. Bovendien mag je best kieskeurig zijn, maar daardoor kan het moeilijker – of juist gemakkelijker – worden om de knoop door te hakken.

Je bent in ieder geval al een behoorlijk eind op weg zodra je weet wat voor bed je aan gaat schaffen. Lees voor inspiratie op dit gebied gerust de volgende opties door.

Hoogslaper

Veel mensen zijn met dit type bed helemaal in de wolken. Al is het maar omdat ze moeten klimmen om er überhaupt in te komen. Toegegeven, dat maakt het minder geschikt voor de kleinste kinderen en ouderen. Maar voor iedereen daar tussenin biedt het alleen maar voordelen! Je kunt daaronder namelijk wat dan ook kwijt. Een kastje om spullen in op te bergen, een bureau om aan te werken of een bank om comfortabel op te kunnen zitten, alleen of met vrienden. Ideaal toch?

Twijfelaar

Kies ervoor om wel héél knus samen met je partner te liggen of juist extra de ruimte te hebben om flink in je slaap te kunnen woelen. Tja, je kunt toch maar beter inspelen op je slaapgewoontes? Dat doe je dan ook door een twijfelaar te kopen. Bijkomend voordeel is ook dat deze veel minder ruimte in beslag neemt dan een volledig tweepersoons bed. Is de oppervlakte van je slaapkamer beperkt of heb je nog een logeerbed nodig? Dan kunnen we je deze optie van harte aanbevelen.

Slaapbank

Logees kunnen hun eigen matje meenemen. Of anders gewoon op de koude, kale vloer slapen. Maar ben je een beetje een gastvrouw of -heer, dan zorg je dat er een comfortabele slaapbank beschikbaar is. Wanneer deze als een gewoon zitmeubel staat opgesteld, neemt ie helemaal niet zo veel plek in. En behalve om op te slapen kun je hem ook uitklappen voor extra beenruimte, bijvoorbeeld wanneer je in je eentje of met meerdere mensen gezellig samen wilt gamen of televisie kijken!

Matras

De vorm, kleur, afmetingen en esthetiek van je bed zijn natuurlijk erg belangrijk. Maar uiteindelijk moet je er ook op liggen. Nog specifieker, op een matras. Die moet natuurlijk wel aan jouw fysieke eisen en wensen voldoen. Je matras zorgt er immers voor dat je lichaamsgewicht goed verdeeld wordt. Is dat niet het geval, dan kun je maar beter vast rekening gaan houden met klachten aan bijvoorbeeld je rug en nek. Oh, en een slechte nachtrust. Wees er daarom zeker van dat je matras op alle fronten aansluit bij je lighouding!