Matzwarte keuken met hout en wit, knus, compact, modern

3 februari 2023
WonenCadeaus voor binnen

Deze matzwarte keuken met hout heeft qua sfeer eigenlijk alles wat je zou willen. Een keuken waar je in kookt, een keuken waar je in samen bent. Modern maar niet ongezellig. Fris maar niet kil. Landelijk maar niet te.

Een heerlijke woonkeuken dicht bij het ‘buiten’. Met de geopende schuifpui aan de kopse kant van het kookeiland, pannen die dampen op de kookplaat, gefluit van vogels en je zou denken dat je altijd vakantie hebt hier. Heerlijk.

Ruimtelijk en compact, dat is deze woonkeuken ten voeten uit. Qua afmetingen ideaal om in te werken. Maar ook zo gesitueerd en ingedeeld dat je snel even een kop koffie doet of ontbijt zonder uit de keuken te gaan.

Voordat Pim en zijn zonen aan het werk gaan doen ze dat ook. Een greep uit de koelkast, even zitten aan de houten bar en je zit er lekker, gezellig en dichtbij al je keukenspullen. Fijn.

Deze keuken in matzwart met hout is extra ruimtelijk geworden na een stevige verbouwing. Aanvankelijk was Pim dat helemaal niet van plan, maar tijdens zijn oriëntatie op moderne keukens bedenkt hij zich wel dat het beter nu of nooit is.

Zijn lange, sluimerende wens van een keuken en tuin die in elkaar doorlopen, gaat hij nu echt doorzetten. Er komt ook een schuifpui want Pim is een tuinliefhebber en daarna krijgt de moderne keuken met eiland verder vorm.

Welke keukenzaak is betrouwbaar

Met een Pinterest plaatje gaat hij samen met zijn vriendin naar Anovi Keukens in Berkel en Rodenrijs, want qua kleuren en materialen heeft hij nog niet echt een idee. Anovi Keukens is een nieuwe keukenwinkel op het dorp waar hij ooit wel eens van gehoord had. En de online beoordelingen zijn veelbelovend.

Samen met de verkoopadviseur buigen zij zich over het keukenontwerp. De showroom biedt veel keuken inspiratie, ze zien er hoge kasten van de vloer tot het plafond, van hout.

Heel mooi vinden ze deze kasten met hun verticale zwart stalen grepen. Zeker in combinatie met het matzwart wat zij inmiddels ook hebben gezien en in gedachten hebben gehouden. Deze kasten worden het vertrekpunt van de nieuwe keuken.

Balans matzwarte keuken met hout

Waar anderen hun keukenontwerp starten met een kleur, een opstelling of een aanrechtblad, bij Pim en zijn vriendin zijn het de hoge kasten in een van de showroomkeukens. Ze hebben alleen geen idee welke keukenkasten van hout worden, welke zwart en welke wit.

Wit geeft een frisse touch, maar het mag niet te kil worden. Zwart maakt het modern, hout in de keuken geeft warmte.

Als je naar het eindresultaat kijkt dan zie je dat de verhouding hout en zwart doordacht is. Het deel van de keuken dat je vanuit de woonkamer ziet wordt van hout, dat straalt sfeer uit. Goed gekozen!

Als je verder kijkt dan de keuken, dan zie je dat het hout in een plank boven het tv-meubel terugkomt maar dat rondom de open haard het hout ook is verwerkt. Nu is het complete interieur op elkaar afgestemd.

Interieuradvies keuken mat zwart met hout

Met het verlaagd plafond en de witte ombouw wordt deze keuken met kastenwand apart gezet als speciale ruimte in een groter geheel.

Het vereist bouwkundig inzicht voor de juiste afmeting van het keukenblok, je moet bij een goede keukenzaak zijn om daar advies over te krijgen. De breedte van de koffienis is exact zo gemaakt als de breedte van de inbouwkasten.

Hierdoor oogt de praktische keuken optisch als een geheel, een heel sterk punt aan deze opstelling.

Werkblad bij vloer

Het aanrechtblad is gekozen bij de vloertegel die Pim had meegenomen naar de showroom. Het is hun keus om het werkblad hierop af te stemmen.

Dikke, robuuste werkbladen zijn de trend, maar ze gaan liever voor dun. Kijk maar hoe het uitgepakt heeft!

Hier is bewust gekozen voor plafondafzuiging. Dat staat ook erg mooi in deze matzwarte keuken. De koffienis nodigt uit om gezellig met elkaar een bak koffie te halen.

De wijnkoeler laat een deel van de wijnvoorraad zien. Dat moet natuurlijk gepresenteerd worden en zit niet voor niks aan deze kant van het eiland.

 Anovi Keukens in Berkel en Rodenrijs is onderdeel van DB KeukenGroep. Naast Berkel en Rodenrijs heeft DB KeukenGroep nog 7 andere vestigingen door heel Nederland. Ruim 2100 klanten beoordelen DB KeukenGroep met gemiddeld een 9,6!