Meest gemaakte fouten tijdens het maken van een tuinhuis

Van fouten leer je, maar het is beter om van iemands anders fouten te leren dan dat je ze zelf maakt. Wij willen je dan ook helpen met het bouwen van een tuinhuis. Voor de een lijkt het niet zo moeilijk terwijl het voor de anderen een hels karwei lijkt. Toch is een fout snel gemaakt, zelfs voor de meest ervaren klusser en daarom hebben wij de meest gemaakte fouten voor jou op een rijtje gezet.

Tuinhuis

Te weinig tijd nemen in de voorbereiding

Wie faalt in de voorbereiding, bereidt zich voor om te falen. Een gezegde die bijna altijd zijn gelijk haalt. Neem de tijd voor het uitmeten, kijken of het tuinhuis waterpas staat en of de wanden exact haaks staan. Het is soms verstandiger de gewenste meetapparatuur te huren zodat je zeker weet dat er geen scheef werk wordt geleverd. Tip: bouw de eerste laag helemaal haaks en waterpas in elkaar. Zo zie je exact waar het tuinhuis moet komen en ga je niet gelijk de fout in.

De werking van hout onderschatten

Hout werkt enorm. Het is dan ook belangrijk dat je de profielen niet te strak monteert en gebruik een rubberen hamer. Het is heel normaal dat de wanden enkele centimeters zullen nazakken. In het begin lijkt het misschien alsof de ramen en deuren te klein zijn, maar in enkele maanden zal dit zijn opgelost.

Vergeten van een dakgoot

We leven in Nederland en daar wilt het nog wel eens regenen. Dit weten we natuurlijk allemaal, maar een dakgoot wordt toch vaak vergeten bij het bouwen van een tuinhuisje. Als je tuinhuisje een plat dak heeft is een dakgoot van absolute noodzaak, als je het met een plat dak geen dakgoot aanlegt kan je tuinhuisje zo kapot gaan omdat het water niet weg kan. Zorg dat het regenwater weg kan stromen en gebruik mogelijk een dakdoorvoer zodat het water niet van de randen stroomt. Vergeet ook niet de dakgoten twee keer per jaar schoon te maken!

Bladeren herfst

Negeren handleidingen en tekeningen

De handleiding en tekening zitten er niks voor niks bij. We denken allemaal wel eens dat we het beter weten, maar als het gaat om het bouwen van een tuinhuis wil je geen extra risico nemen. Ook is het vaak handig om regelmatig naar de tekeningen te blijven kijken. Zo weet je zeker of je nog steeds de op de juiste weg zit en maak je geen onnodige fouten.

Alleen bij jezelf kijken

Beter goed gestolen dan slecht bedacht. Er zijn genoeg plekken, sites en blogs die je helpen met het bouwen en inrichten van een tuinhuis. Een leuk voorbeeld is Tuinplek.nl die laat zien hoe jij je tuinhuis kan inrichten. Zo haal je het maximale uit je tuinhuis en zorg je er voor dat je er altijd van kan genieten.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor alles wat met tuinen en tuinhuizen te maken heeft? Kijk dan op Woonkanjer.nl