Onverwoestbare plantenbakken van cortenstaal

Cortenstaal plantenbakken zijn gemaakt van een speciale soort staal. Normaal zou je niet graag willen dat je plantenbak gaat roesten, maar in het geval van cortenstaal plantenbakken werkt het net even anders. Cortenstaal heeft namelijk de mogelijkheid om een speciaal roestlaagje aan te maken zodra het wordt blootgesteld aan de buitenlucht. Dit heeft het praktische voordeel dat de plantenbak niet verder zal coroseren, en daarnaast geeft het cortenstaal een aparte en mooie uitstraling.

cortenstaal plantenbakken

Cortenstaal plantenbakken in verschillende soorten en maten

Cortenstaal plantenbakken zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van de grootte van je tuin of van het balkon zijn er verschillende formaten cortenstaal plantenbakken te koop. De brede bakken zijn het meest populair omdat hierin een combinatie kan worden gemaakt van verschillende soorten planten en bloemen in één bak om er een mooie compositie van te maken. Voor de kleinere tuinen zijn er ook vierkanten bakken te verkrijgen waarin de meest uiteenlopende bloemen en planten kunnen worden geplaatst. Het fijne aan de cortenstaal plantenbakken is dat deze kunnen worden gecombineerd met de meeste planten.

De uitstraling van de cortenstaal plantenbakken

Cortenstaal plantenbakken hebben een speciale uitstraling. Waar gewoon roest erg lelijk is en materialen beschadigd, ziet cortenstaal er prachtig uit. Het lijkt wel koper als de roestlaag zich eenmaal heeft gevormd. En deze kleur is mooi te combineren met allerlei accessoires binnen een tuin of balkon. Dit maakt deze soort plantenbakken ideaal. De uitstraling van de plantenbakken is te beschrijven als stijlvol en elegant.

De voordelen van cortenstaal

De cortenstaal plantenbakken brengen een groot aantal voordelen met zich mee. Zo hebben deze bakken een warme uitstraling. De kleur van de plantenbakken is een beetje koperachtig. Deze kleur geeft een warme uitstraling en is daarom geschikt voor elke tuin en te combineren met een groot aantal accessoires in verschillende kleuren. Het materiaal is zeer sterk. Cortenstaal zal niet snel slijten. De reden hiervoor is omdat het roestlaagje er juist voor zorgt dat verdere corrosie niet mogelijk is. Het is dan ook de meest ideale plantenbak die je maar kan hebben en het is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Tot slot heb je de keuze uit verschillende soorten en maten plantenbakken zodat je de meest uiteenlopende variaties kan maken.

Cortenstaal wordt steeds meer populair door de stijlvolle uitstraling en de sterkte van het materiaal. Dat is ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor cortenstaal. Doordat de bakken zelf ook al een eigen kleur hebben, zijn ze mooi te combineren met de meest uiteenlopende planten en bloemen.