Perfecte oplossing om te genieten van de schaduw in je tuin

De zon kan een welkome verschijning zijn wanneer je buiten op je terras zit. Maar op sommige momenten is wat verkoelende schaduw ook wel fijn. Hoe mooi zou het zijn als je van al deze momenten in je eigen tuin kunt genieten? Een harmonicadoek is daar de perfecte oplossing voor. Dankzij het uitschuifbare systeem bepaal je zelf hoeveel zon je toelaat in de tuin. In dit artikel leggen wij van ZONZ Sunsails je uit wat de functie van een harmonicadoek is en waar je op moet letten bij aanschaf.

Wat is de functie van een harmonicadoek?

Dit type schaduwdoek is ideaal voor wanneer je op zoek bent naar flexibele zonwering in de tuin. Vaak zien we dat een harmonicadoek gecombineerd wordt met een pergola. Het harmonicadoek schuift over staalkabels, waardoor je het doek eenvoudig open en dicht doet. Ten opzichte van de standaard schaduwdoeken heeft het harmonicadoek een voordeel: je kunt veel sneller schakelen tussen zon en schaduw. De meeste harmonicadoeken zijn lucht- en waterdoorlatend, waardoor je voldoende verkoeling hebt in de zomer. Enkele merken bieden ook een waterdicht harmonicadoek aan.

Waar moet ik opletten bij de aanschaf?

Wanneer je overtuigd bent van de voordelen van een harmonicadoek dan volgt de volgende stap. Bij het moment van aankoop kun je vaak kiezen tussen verschillende kleuren doek en verschillende lengtes. De keuze voor de lengte hangt af van waar je het doek wilt bevestigen. Bij de kleur kun je er rekening mee houden hoeveel zonlicht je wilt tegenhouden. Hierbij geldt de regel: hoe donkerder de kleur, hoe meer schaduw. Vaak wordt er voor een lichtere kleur gekozen als het harmonicadoek aan huis bevestigd wordt, zodat er wel nog wat zonlicht binnen in huis kan komen. Zit de juiste maat of kleur er niet tussen? Dan kun je in sommige gevallen kiezen voor een op maat gemaakt harmonicadoek.

Hulp nodig bij het kiezen?

Onze specialisten bij ZONZ helpen je graag verder als je er niet uitkomt. Op de website vind je alles over de harmonicadoeken en andere typen zonwering. Ook voor maatwerk kun je bij ons terecht. Wanneer je nu je zonwering regelt, dan kun je een zomer lang genieten.