Tips bij het inrichten van je woning!

Een fijne sfeer in je huis is erg waardevol. Dat komt omdat een gezellige sfeer ervoor zorgt dat je je helemaal thuis voelt in je huis en ook kan het fijn zijn om de donkere dagen in de winter gemakkelijker door te komen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het toevoegen van sfeer in je huis? Wij verzamelden enkele tips.

Schoonmaak

Voordat je je kunt richten op je nieuwe interieur, is het handig voorafgaand hieraan je huis eens goed op te ruimen en schoon te maken. Gooi ook spullen weg die je eigenlijk al heel lang niet gebruikt hebt. Vaak liggen er meer spullen in je huis dan je doorhebt, puur omdat je de helft vaak niet eens meer nodig hebt of al jaren geleden vervangen hebt door iets anders. En dat is niet alleen jammer van de ruimte die die spullen in beslag nemen, maar het is ook niet echt rustgevend voor je hoofd. Ga dus eens een keer goed je huis bij langs, ruim goed op, maak schoon en gooi weg wat je niet meer gebruikt.

Kleur

Daarnaast doet ook kleur doet ontzettend veel met de sfeer in een huis. Denk niet alleen aan de kleur van een wand, maar ook van je meubels of accessoires. Wanneer je kiest voor warme kleuren, zal dat zorgen voor een gezellige en fijne sfeer. Een kale of betonnen muur voegt namelijk niet veel toe aan de sfeer. Warme kleuren zijn onder meer, oranje, donkerrood, bruin of okergeel.

Licht

Ook met verlichting kun je een fijne sfeer krijgen. Een felle TL-lamp bijvoorbeeld maakt een ruimte al snel behoorlijk sfeerloos. Het is gezelliger om te kiezen voor warmere lichten, zoals een hoeklamp of spotjes. Deze kun je namelijk vaak dimmen zodat ze op elke lichtsterkte zijn in te stellen. Hetzelfde geldt ook voor je tuin. Een tuin kun je ook erg gezellig maken door er wat lampjes op te hangen. Hoe fijn is het om met mooi weer lekker buiten te zitten en ’s avonds nog een boek te lezen in je tuin? Wanneer er licht ontbreekt, moet je helaas snel naar binnen als het donker wordt. Maar door het ophangen van een paar lampjes buiten, kun je én langer genieten van de gezonde buitenlucht, én je hebt een gezellige tuin. Een win-win dus!

Accessoires

Ook accessoires kunnen veel sfeer toevoegen in huis. Denk aan een warm vloerkleed, of mooie en fijne kussentjes voor op de bank of op de stoel. Hoe fijn is het om daar dan te gaan zitten tijdens de donkere wintermaanden. Gezelligheid gegarandeerd.

Beveiliging

Tot slot is het ook erg belangrijk om je huis goed te beschermen en beveiligen. Je kunt je woning goed tegen inbraak, of diefstal, of brand beschermen met een Ajax alarmsysteem.

Meer blogs lezen? Doe hier meer inspiratie op!