Tips voor het inrichten van de badkamer

De badkamer verbouwen, het hoort bij de populairste soorten verbouwingen die woningeigenaren laten uitvoeren. Een nieuwe badkamer is niet alleen prettig voor jezelf om bijvoorbeeld een mini-spa te bouwen in je eigen woning en daar met volle teugen van te kunnen genieten, maar het kan ook bij een toekomstige verkoop van je woning in jouw voordeel werken. Echter, een badkamer kan ook heel erg trend- en smaakgevoelig zijn. Het staat je uiteraard vrij om een badkamer naar jouw smaak in te richten. Zolang toekomstige kopers maar kunnen zien dat in het huis met zorg is gewoond, komt het zeker goed. In dit artikel delen we het belangrijkste badkamermeubilair, maar zetten we ook de laatste trends voor je op een rijtje.

Het juiste kleurgebruik

Neutrale kleuren zijn de makkelijkste kleuren om te gebruiken. Een badkamer met zwart of wit sanitair zijn daarom ongekend populair. De kleuren zien er eigentijds en chique uit, wat resulteert in een tijdloze uitstraling. Wil je liever kleur bekennen en kiezen voor accessoires in trendy kleuren? Houd er dan wel rekening mee dat zwarte en witte badkamers hun effect kunnen verliezen, als je veel andere kleuren toevoegt. Met een zwarte of witte badkamer sla je de plank in ieder geval niet snel mis en weet je zeker dat de badruimte er over jaren nog steeds stijlvol uitziet. Als we dan toch een nadeel moeten opnoemen van een badkamer met zwarte meubels en accessoires, dan is het wel dat de ruimte kleiner gaat lijken. Ook kun je kalkaanslag op een zwarte kraan beter zien zitten. Een alternatief kan gevonden worden in een badkamer met witte badkamermeubels, omdat de badruimte door de lichte materialen al snel groter oogt.

Een unieke opzetwastafel

Ook opzetwastafels zijn in opkomst. Waar je vroeger alleen kon kiezen voor een wasbak die weggewerkt was in het badkamermeubel, kun je tegenwoordig kiezen voor een wastafel of waskom die zich op het badkamermeubel bevindt. Je kunt kiezen voor een glazen wastafel, maar ook wastafels gemaakt van eersteklas massief natuursteen en marmer zijn razend populair. Indien gewenst kan er een hoop extra ambiance in de badkamer worden gebracht door een wit badkamermeubel te combineren met mooie kleurcombinaties in de vorm van een wastafel in een speciale kleur.