Tips voor het kopen van de juiste boxspring

Heb je behoefte aan wat advies bij het kopen van een boxspring? Een boxspring is een grote aanschaf en samen met je matras bepalend voor je nachtrust. Daarom wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. In dit artikel geven we je daarom 3 tips voor het kopen van een complete boxspring.

1. Denk aan de hoogte van je bed 

Een voordeel van een boxspring is dat je met de hoogte van je bed kunt variëren, omdat de boxspring zelf ook een bepaalde hoogte heeft. Je kunt met een boxspring een extra hoog of een extra laag bed maken. Maar dit betekent wel dat je rekening moet houden met de totale hoogte van zowel de boxspring als het matras. De twee meest voorkomende boxspring hoogte is 23 centimeter, maar er zijn ook lagere modellen. De hoogte van een boxspring heeft geen enkele invloed op de prestaties van je matras. Het is slechts een kwestie van voorkeur en esthetiek.

2. Kies tussen een split boxspring of een standaard boxspring

Een standaard boxspring wordt als één geheel geleverd. Maar in tegenstelling tot een matras kun je een boxspring niet samendrukken om door smalle gangen en deuropeningen te passen. Als je een boxspring wilt kopen en je smalle gangen in je huis hebt, kun je beter een split boxspring kopen. Een gesplitste boxspring bestaat uit twee delen. Het kost wel iets meer dan een eendelig model, maar je kunt de boxspring wel makkelijker verplaatsen. Een split boxspring heeft wel ondersteuning nodig in het midden van het bedframe, dus zorg ervoor dat je bedframe geschikt is voor dit type boxspring.

3. Kies de materialen waarvan je boxspring is gemaakt

Boxsprings zijn meestal gemaakt van hout en bevatten een stalen versteviging om stevigheid te bieden. Aan de zijkanten wordt een dikke stof aangebracht. Aan de bovenkant is een slip vaste stof toegevoegd en ook de onderkant is bedekt met een stoffen laag.

Hierbij heb je veel keuze in materialen, waaronder hypo allergene stoffen, biologische stoffen en natuurlijke vulstoffen. Matrassen en boxsprings zijn ideale plekken voor huisstofmijt en andere allergenen. Als je allergisch bent, kies dan een boxspring met een allergeen blokkerende hoes. Er zijn ook boxsprings ontworpen met verstevigende materialen