Tips voor je nieuwe woning!

16 maart 2022
WonenCadeaus voor binnen

Ga je binnenkort verhuizen en kun je niet wachten om te gaan genieten van je nieuwe plekje? Verhuizen kan erg leuk zijn: een nieuwe start in een nieuwe woning kan ontzettend veel nieuwe energie geven! Ook het inrichten van een woning is een leuke taak om te doen, maar toch is een beetje hulp en tips nooit verkeerd! In dit artikel lees je enkele tips die van pas kunnen komen bij de verhuizen.

Praktische zaken

Naast het verhuizen van je spullen, moeten er bij een verhuizing ook praktische zaken worden geregeld. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je adreswijziging op tijd doorgeeft aan de gemeente en overige instanties. En kijk er ook naar of en hoe je je energiecontract en je internet kunt meeverhuizen naar je nieuwe woning. Het is namelijk vervelend wanneer het blijkt dat dit niet kan, of dat dit een aantal dagen of weken duurt. Het scheelt een hoop stress wanneer je deze zaken op tijd al geregeld hebt.

Inrichting

Wanneer je gaat verhuizen, komt ook de inrichting van je nieuwe woning om de hoek kijken. Wat voor inrichting vind je fijn? Wat voor kleuren staan mooi in de woning? Maak van tevoren een plan met wat je wil aanpassen in de nieuwe woning. Het is namelijk onhandig wanneer alle meubels er al staan, en je dan bedenkt dat je toch een andere kleur op de wand had gewild. Denk dus goed na over de volgorde. Ook de vloer is bijvoorbeeld iets om aan het begin al goed te regelen, zodat je daarna de meubels kunt verhuizen.

Meubels

Over de meubels gesproken: het is een tip om eerst de grote en zware meubels neer te zetten. Wanneer je deze plaatst, is het daarna tijd om lichtere meubels, zoals een salontafel of meubelkastjes, te plaatsen in je woning. Omdat deze een stuk lichter zijn en het daardoor minder moeite kost om deze te verplaatsen, kun je hiermee gaan experimenteren. De zwaardere meubels hoef je dan niet meer te verplaatsen. Dat scheelt een hele hoop werk. Een planning hierbij maken is dus aan te bevelen.

Boiler  

Ben je op zoek naar een nieuw apparaat om je water mee te verwarmen? Dan is het een tip om een boiler te kopen. Er zijn verschillende boilers te koop, zo vind je onder meer zonneboilers en elektrische boilers in verschillende afmetingen. Welk formaat het meest geschikt is, hangt onder andere af van je woning en de grootte van je huishouden. 

Categorie: Wonen.