Tips voor raamdecoratie in de zomer

In de zomer heb je meestal veel lange, zonnige dagen. Tijdens de zomer wil je dan ook het liefst raamdecoratie welke veel daglicht binnenlaat, zodat je kunt genieten van die zonnige dagen. Maar tegelijkertijd moet de raamdecoratie de zon ook kunnen afschermen wanneer het binnen te warm wordt. Wil je een zomerse sfeer in huis creëren met raamdecoratie? Wij geven een aantal tips.

Lichte kleuren

Gaat de winter over in de lente? Overweeg dan om de kleuren binnenshuis daarop aan te passen. Vervang niet alleen de gordijnen, maar bijvoorbeeld ook de kussenhoezen. Ga voor een lekker licht kleurenpalet, bijvoorbeeld pastelkleuren, zodat je de lente en de zomer vast in huis haalt. 

Jaloezieën

Lichte gordijnen, vouwgordijnen, houten lamellen op maat, jaloezieën; allemaal ideeën voor raamdecoratie voor in de zomer. Jaloezieën zijn ideaal voor in de zomer, omdat je deze gedeeltelijk of geheel kunt optrekken om zo meer zonlicht binnen te laten. Maar wordt het te warm, of wil je wat meer privacy? Dan kun je ze naar beneden laten of op zo’n manier kantelen dat van buitenaf niet naar binnen kan worden gekeken. 

Meubels verplaatsen

Zorg ervoor dat je de ramen in de zomer vrijlaat. Plaats hier dus geen grote meubels voor. Zo kan er meer licht naar binnen komen, en voelt de ruimte minder gesloten aan. Met alleen al het verplaatsen van een aantal meubels kun je een ruimte dus al een stuk luchtiger en meer zomers maken!

Ga voor groen

Ga in de zomer niet alleen maar voor groen in de tuin, maar ook in huis. Planten kunnen namelijk echt een zomerse sfeer creëren. Plaats ze in de buurt van een raam, zodat ze voldoende licht krijgen. Kies voor een mix van groot en klein. Heb je niet zulke groene vingers? Dan kun je kiezen voor kunst, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig ook veel planten die maar minimaal onderhoud nodig hebben.