Tuinhuizen anno 2020

Zijn er eigenlijk nog wel tuinen die niet beschikken over tuinhuizen? Waarschijnlijk niet heel veel meer. Bovendien is de functie van het tuinhuis met de tijd behoorlijk veranderd. Was het tuinhuisje voorheen vooral een ruimte om spullen in op te bergen, daar is het nu heel erg veel meer. Daarom ook wordt het aanbod tuinhuizen steeds groter en worden ze bovendien veel mooier ook. De meeste mensen gebruiken het tuinhuisje om zowel spullen in op te bergen maar creëren er tegelijk een gezellige plek om te zitten. Ook in de winter.

‘Gooi maar in het tuinhuisje’

De grasmaaier, de fietsen, tuingereedschap. Gooi maar in het tuinhuisje. Lang werden tuinhuizen zo gebruikt. Ook tuinmeubels kregen vaak een plek in het tuinhuisje dat er altijd al mooi uit heeft gezien maar dus in feite niet meer dan een veredeld schuurtje was. Zonde eigenlijk en gelukkig is dat nu wel omgedraaid en wordt een tuinhuisje op de juiste waarde geschat. Meer en meer krijgt het de allure van een verlengde woonkamer en is het een onderdeel van de woning in de tuin geworden.

Tuinhuizen zijn de blikvangers in elke tuin

Nog steeds zijn tuinhuizen de blikvangers in elke tuin. Het is bovendien een plek geworden waar je heerlijk kunt zitten. Waar je het gezellig maakt en waar je ook prima kunt zitten. Ook als het regent of als het wat kouder is. Heaters zijn gewillig immers. Elk tuinhuisje fleurt de tuin op. Je hebt ze in verschillende formaten en steeds beter weten ze de verschillende functies te combineren. Sterker nog, de tuinhuizen van nu worden meer en meer veredelde tuinkamers. Zeker als je kiest voor een tuinhuisje met overkapping ben je eigenlijk helemaal klaar. In het huisje heb je zo voldoende opbergruimte, terwijl de overkapping het mogelijk maakt om gezellig bij het tuinhuisje te zitten. Vind jouw blikvanger bij iGarden!

Maak van je tuinhuis een gezellig geheel

In ons land zit iedereen het liefst buiten. Het weer werkt in ons land echter niet altijd mee. Daarom is het verstandig om van je tuinhuis een gezellig geheel te maken. Met overkapping dus en met heaters of een andere vorm van verwarming. Zet een heerlijke bank in het tuinhuisje, of kies gewoon voor een dekentje en vuurkorf. Ook dat is wel zo gezellig natuurlijk. De overkapping maakt het mogelijk om ook als het regent toch buiten te zitten.

Een tuinhuisje is een aanwinst voor elke tuin

Daarmee zijn de tuinhuizen vooral veelzijdiger geworden. Het is meer dan alleen een opbergruimte, het is nu eerder een tuinkamer geworden. En daar waren de tuinhuizen ook eigenlijk altijd al veel te mooi voor. Ook als je het tuinhuis helemaal niet gebruikt is en blijft het een aanwinst voor elke tuin. Want ook wat betreft het uiterlijk en de uitstraling hebben de tuinhuizen zich zeer goed ontwikkeld. En aan die ontwikkeling is zeker nog geen einde gekomen. Nog steeds komen er weer nieuwe en fraaie nieuwe uitvoeringen op de markt en wordt de functionaliteit groter. En dus vind je altijd een tuinhuisje dat in je tuin past en je tuin een boost geeft.