Waarom een woonverzekering in Nederland essentieel is

31 augustus 2023
WonenCadeaus voor binnen

In Nederland wonen is over het algemeen heerlijk. Het is hier rustig, het is mogelijk om zowel in een stad als op het platteland te wonen en iedereen is vriendelijk tegen elkaar. Het gevoel van veiligheid ontstaat hierdoor snel, maar toch willen we je in deze blog op het belang van een woonverzekering wijzen. We vertellen je er meer over!

Wat doet een woonverzekering?

Voordat we je het belang van een woonverzekering kunnen uitleggen, is het eerst belangrijk om goed te weten wat een woonverzekering is. Hier vertellen we je direct dat een woonverzekering geen vast begrip is: het bestaat uit verschillende verzekeringen. Hierbij zijn de belangrijkste de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Met de inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan je huis en alles wat hier vast aan zit, een opstalverzekering gaat juist meer over je eigendommen. De twee zijn te combineren; wanneer je dit doet, zal je binnen je huis nooit voor onverwachte kosten komen te staan.

Waarom is een woonverzekering belangrijk?

Wanneer we het over een verzekering hebben, denken heel veel mensen gelijk aan diefstal. Dit is een mogelijkheid, maar niet per sé de reden dat het belangrijk is om een woonverzekering af te sluiten. In Nederland kennen de meeste huizen namelijk een andere tegenstander, die een stuk evidenter is: het weer. We hoeven je vast niet te vertellen dat het hier nog wel eens wil regenen en waaien. Vaak gaat dit goed, maar het kan zo maar gebeuren dat in een heftige storm je huis toch schade oploopt. Aangezien dit in Nederland meerdere keren per jaar kan gebeuren, is een woonverzekering essentieel.

Toch kan diefstal ook de reden zijn van het afsluiten van een woonverzekering. Dit geldt vooral voor mensen die in grote steden wonen, aangezien hier toch net iets meer criminaliteit plaatsvindt. Ga jij naar een grote stad en wil je zeker weten dat je geen kosten lijdt, dan helpt een woonverzekering je ook hier mee!

Flexibel verzekeren

Het is goed om je te realiseren dat wanneer je een woonverzekering afsluit, je hier wel enige flexibiliteit in kunt verwachten. Veel mensen zijn sceptisch over de woonverzekering, omdat ze denken dat dit alleen maar onnodige kosten zijn. De woonverzekering InShared.nl is bijvoorbeeld een goede eerste stap, aangezien je hier een pakket kan kiezen die het best aansluit op je wens, en er zo voor zorgt dat je niet te veel betaalt. 

Jouw woonverzekering

Dus, ook als je niet bang bent voor diefstal in je huis, is het afsluiten van een woonverzekering een goed idee. De volgende keer als er weer een storm door je stad of dorp raast, hoef jij je geen zorgen te maken en kun je juist knus, binnen genieten van het slechte weer. Enkel dit gevoel is al genoeg reden om de woonverzekering af te sluiten!