Waarom graszoden kopen?

Wil je graszoden kopen voor het aanleggen van een nieuw gazon? Het kopen van graszoden is dan een goede optie. Op dit moment zijn graszoden enorm populair voor het aanleggen van een nieuw gazon. Logisch, want door graszoden te leggen heb je direct resultaat. Daarnaast kan je het ook nog eens gemakkelijk zelf doen. Tijdens het leggen van graszoden kan er weinig verkeerd gaan.

De andere optie voor het aanleggen van een nieuw gazon is het zaaien van gras, echter vergt dit een goede voorbereiding en uitvoering. En dan nog is het lastig om een mooi groen gazon aan te leggen als je zelf gras zaait. Je krijgt te maken met onkruid en vogels die je gazon kunnen verpesten. Daarom zijn graszoden de beste keuze!

Voordelen van graszoden

Het leggen van graszoden heeft vele voordelen ten opzichte van zelf gras zaaien. Hieronder hebben we de grootste voordelen voor je op een rij gezet.

  • Meteen resultaat na het leggen. Graszoden zijn eenvoudig en snel te leggen, iedereen kan het met een simpele instructie voor graszoden leggen. Nadat de graszoden gelegd zijn heb je meteen een mooie groen gazon en kan je de volgende dag het gazon al betreden. 
  • Bijna het hele jaar door te leggen. Nog een groot voordeel van graszoden is dat ze bijna het hele jaar door te leggen zijn. Enkel als de grond te vochtig, stoffig of bevroren is is het niet mogelijk om de graszoden te leggen. De rest van het jaar kan je gewoon je nieuwe gazon aanleggen.
  • Minder kans op onkruid. Graszoden zijn erg dicht begroeid, waardoor onkruid veel minder kans krijgt. Als je gras gaat zaaien dan is het altijd lastig om onkruid in je gazon tegen te gaan. Ook bij graszoden kan onkruid voorkomen, echter wel een stuk minder.
  • Strakke randen van het gazon. Bij het zaaien van gras is het erg lastig om strakke gazonranden te creĆ«ren. Bij graszoden kan je de randen mooi strak afsnijden, waardoor je rechte randen krijgt. 
  • Voordelige grondbedekking. Graszoden zijn een stuk duurder dan graszaad. Maar als je ze vergelijkt met andere grondbedekkers dan zijn graszoden relatief voordelig.