Waarom kunstplanten ook buiten goed passen

Wil je je tuin een beetje gaan opknappen voordat de zomer aanbreekt? De lente hangt in de lucht en iedereen krijgt weer kriebels om naar buiten te gaan. Helaas worden we hier een beetje in tegengehouden door de corona crisis die nu aan de gang is. Maar ondanks dat je niet naar buiten kan in het openbaar kun je wel je tuin in. Bij de meeste zal de tuin er nog niet helemaal goed uit zien, aangezien de winter net voorbij is. Iedereen vind een verzorgde groene tuin mooi om te zien. Maar helaas weten we niet allemaal hoe we dat kunnen realiseren. Een tuin bijhouden doe je namelijk niet even zomaar.

Daar komt nog veel bij kijken waar je rekening mee moet houden. Groene vingers zijn daarom eigenlijk een must have met een grote tuin. Maar wat nu als je die niet hebt en je wilt wel die mooie groene tuin? Denk dan eens aan nepplanten. Vaak denken we bij nepplanten aan planten die je binnen zet maar waarom? Nepplanten kunnen namelijk prima buiten. Het is ook veel functioneler om nepplanten te hebben. Daarom gaan we je in dit artikel proberen over te halen om op nepplanten over te gaan.

Groene kunstplanten

Voordelen van kunstplanten

Je tuin zelf bijhouden is dus een hele klus maar hoe kan je dit nou makkelijker maken? Dat kan heel simpel! Je koopt gewoon nepplanten. Misschien denk je dat die niet mooi zijn maar dan moet je maar eens goed gaan kijken. Tegenwoordig zijn ze bijna niet meer te onderscheiden van echte planten. Het voordeel daaraan is dat je niet naar de nepplanten hoeft om te kijken. Je zet ze ergens neer, bijvoorbeeld in een leuke pot en je hoeft er verder niks meer aan te doen. Ze hebben dus geen onderhoudt nodig. Maar dat is niet het enige voordeel. Wat ook ideaal aan nepplanten is, is dat ze vaak veel langer mee gaan dan echte planten. Met echte planten kun je ervan uit gaan dat ze een seizoen goed zijn. Dit ligt er natuurlijk aan wat voor plant je koopt. Maar over het algemeen gaan nepplanten langer mee. En doordat je een kunstplant maar één keer hoeft aan te schaffen in een heel aantal jaar ben je hoogstwaarschijnlijk ook nog goedkoper uit. Het is dan misschien een duurdere uitgave in één keer maar dat is je geld dan ook zeker waard.

Nadelen van kunstplanten

Er zitten natuurlijk niet alleen maar voordelen aan nepplanten. Het kan namelijk voor komen dat als je hem in de volle zon zet dat de plant wat kan gaan verkleuren in de loop van de tijd. Een echte plant moet juist zon hebben, maar voor een nepplant is dit dus niet nodig. Ook zul je geen lekkere bloemen kleur kunnen verwachten in je tuin. Aangezien ze bijna allemaal van plastic zijn. Ook is de prijs-kwaliteitverhouding bij kunstplanten voor buiten echt van toepassing. Vaak heeft een duurdere plant dus meer kwaliteit.

Meer inspiratie nodig? Lees dan eens deze blog over vaste planten voor in de tuin.