Wat zijn de beste zonnepanelen?

21 december 2021
WonenCadeaus voor binnen

Misschien twijfel je al enige tijd over het installeren van zonnepanelen in jouw huidige woning of wellicht ga je binnenkort verhuizen en wil je daar nieuwe zonnepanelen laten installeren. Hoe dan ook: zonnepanelen hebben veel voordelen. In dit artikel lichten we  de belangrijkste voordelen van het hebben van zonnepanelen voor je uit. Het is een investering, maar dan heb je ook wat. En als je overtuigd bent: wat zijn dan de beste zonnepanelen om te kopen? In dit artikel gaan we op zowel de voordelen als de beste zonnepanelen in.

1. Groene energie

Wil je je actief inzetten voor een beter milieu, dan heb je met zonnepanelen een ontzettend grote eerste stap gezet. Met zonnepanelen wek je namelijk zelf 100% groene energie op. Dat betekent dat je de CO2 voetafdruk van het gehele huishouden. Je werkt actief mee aan een beter milieu en een betere toekomst voor de planeet.

2. Directe waardestijging

De waarde van je woning gaat direct omhoog bij het installeren van zonnepanelen. Je verdient de zonnepanelen gemiddeld tussen de vijf en zeven jaar terug.

3. Kosten besparen

Omdat je je eigen energie opwekt, bespaar je flinke kosten op je energierekening. Tuurlijk moet je deze terugverdienen door het installeren van de zonnepanelen, maar zoals hierboven is genoemd gebeurt dat ongeveer tussen de vijf en zeven jaar.

4. Minder afhankelijk en weinig onderhoud

Door zonnepanelen ben je onafhankelijk van een externe energieleverancier. Super fijn dus, want je wekt gewoon je eigen energie op. Daarnaast hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig

5. Fiscale voordelen

Er hangen zelfs fiscale voordelen aan het hebben van zonnepanelen vast. Zo kan een particulier de BTW terugvragen, kun je geld verdienen door middel van teruglevering óf kun je als bedrijf een financieel voordeel halen als je ze laat installeren in jouw bedrijfspand. Dit geldt voor zowel grote als kleine bedrijven.

De vijf belangrijkste voordelen hebben we hierboven genoemd. Maar hoe kies je dan de beste zonnepanelen? Belangrijke aspecten om rekening mee te houden zijn de componenten en verbinding van de cellen, eindafwerking van het paneel, de samenvoeging van diverse lagen en de kwaliteitscontrole op de panelen.

Hoewel het aanbod tegenwoordig erg groot is, met zowel A-merken als goedkopere merken, is kiezen voor kwaliteit met de beste zonnepanelen misschien een grotere investering, maar heeft op de lange termijn meer profijt.

Om een keuze te maken om de beste zonnepanelen te kiezen, zul je moeten bedenken wat jouw budget is en welke voordelen je eraan wilt hebben. Schakel dus een professional in als je er niet uit komt!