Welke 3 keukenstijlen kunnen op maat gemaakt worden?

Nederland heeft omme nabij 17 miljoen inwoners en iedereen heeft zijn eigen smaak. Dat geldt ook met de inrichting van een keuken op maat. De één vindt een moderne strakke keuken helemaal geweldig, de ander juist een landelijke karakteristieke keuken. Vandaar dat wij de 3 meest voorkomende keukenstijlen gaan bespreken met een aantal inspiratie tips.

Landelelijke keuken

We trappen de lijst af met de landelijke keukens, want een op maat gemaakte landelijke keuken is een lust voor het oog. De details die eruit springen en de luxe sfeer die het met zich meebrengt zorgen ervoor dat jou op maat gemaakte landelijke keuken er echt uitspringt.

Heb jij in gedachte om een op maat gemaakte keuken te realiseren? Dan geven wij jou onderstaand nog een 3-tal tips van elementen die jouw landelijke keuken iets extra’s geeft:

Keuken sierlijst

Landelijke keukens zijn zeer herkenbaar aan de sfeervolle en sierlijke kroonlijsten bovenaan het plafond. Ze vormen vaak het verlengstuk van de muur naar het plafond zonder.

De schouw

Een schouw? Ja, je leest het goed. Met een stijlvolle schouw springt jouw keuken, maar ook je schouw er echt uit. En de mogelijkheden om een schouw in je keuken op maat te verkrijgen zijn immens, denk aan een afzuigkap met een sierlijke lijst tot een betegelde schouw. Een schouw, is zoals we aangaven, een enorme eyecatcher voor in de keuken.

Natuurlijke materialen

Een cliché maar vaak is het lastiger om dit toe te passen dan men denkt. Maar maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke producten zoals, natuursteen, hout of beton.

Moderne keuken

T.o.v. van een landelijke keuken is een moderne keuken vaak minimalistische ingericht op details. Dit wil niet zeggen dat er geen details zijn, maar een moderne keuken kenmerkt zichzelf door een strak design. De moderne keukens zijn voorzien van alle luxes en het liefst nog een beetje meer.

Een moderne keuken kenmerkt zich door haar strakke design en dat zie je al snel terug aan de kookeilanden of verschillende werkbladen. Ook heeft het aanrecht vaak een strak design. Maar hoe kunnen wij een moderne keuken nog meer omschrijven? Een moderne keuken kenmerkt zich ook door haar de optimale organisatorische inrichting.

Ook zijn inbouwtoestellen vaak niet te missen. Ze zijn al tactisch toegepast in het ontwerp, waardoor juist de apparaten er op de eerste oogopslag eruit springen dat t.o.v. een landelijke keuken.

De minimalistische ‘nostalgische’ keuken

Ook de minimalistische keukenstijl is een vrij veelvoorkomende keukenstijl. Dit komt mede doordat de stijl een combinatie is van verschillende keukenstijlen. Want je kan eigenlijk iedere stijl, zoals landelijk of modern zo minimalistisch inrichten. Hierdoor heeft de keuken wel de stijl van een landelijke keuken, maar de gemakken van een minimalistische keuken. Dus dit type keuken blijft dus een beetje in het midden hangen. Maar dat neemt niet weg dat ook dit soort keukens volledig op maat gemaakt kunnen worden.

We hebben hierboven 3 verschillende keukenstijlen omschreven die veel voorkomend zijn en echt helemaal tot hun recht komen als een keuken op maat gemaakt wordt. De term zegt het al ‘op maat gemaakt’, wij hebben nu onze top 3 omschreven, maar echt elke type droomkeuken kan gerealiseerd worden. Wij wensen jou voor de toekomst ontzettend veel keukenplezier!

Meer blogs over wonen lezen? Klik hier.