Welk type laminaat past het best bij een ruimte? 

Zit jij op dit moment in een situatie waarin jij de keuze moet maken tussen verschillende vloeren? Dan heb jij vast en zeker ondervonden dat het nog best een klus kan zijn. Voor elke ruimte is weer een ander soort vloer geschikt en daarin verschilt iedereen weer in smaak. In deze blog lees jij welke soort laminaat het best bij een bepaalde ruimte past. 

Tegels in de keuken 

Wist jij dat je ook gewoon voor tegel laminaat kunt kiezen in plaats van echte tegels? De keuken is een perfect voorbeeld van de juiste ruimte voor tegel laminaat. Als de keuken zich in jouw woning in een andere ruimte bevindt, creëer je echt een andere sfeer in de woonkamer en keuken die los van elkaar staan. Het is wel belangrijk om rekening te houden met vocht of etensresten die op de vloer terecht komen. Tegenwoordig is laminaat ook verkrijgbaar in een waterdichte variant, maar toch wordt aangeraden om de vloer gelijk even af te nemen wanneer deze nat of vies wordt. Zo zorg jij ervoor dat je langer kan genieten van je nieuwe vloer! 

Creëer sfeer in ruimtes  

Een vloer geeft sfeer aan jouw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte. Tegenwoordig is laminaat soms bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Door de eindeloze mogelijkheden kun jij voor eenheid zorgen in een woning. Kies bijvoorbeeld voor v-groef laminaat in de woonkamer waarbij zelfs de structuur voelbaar is. Op die manier geef je de ruimte veel warmte en gezelligheid.  

De naam van dit laminaat staat voor de vorm van de letter V die gevormd wordt wanneer de stukken laminaat aan elkaar worden gelegd. Dit type vloer zorgt voor een luxe uitstraling. 

Inspiratie opdoen 

Ben jij opzoek naar een vloer, maar kom je er nog niet helemaal uit? Dan is het ten eerste goed om inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld even rond op Pinterest of loop eens bij verschillende vloerenwinkels naar binnen. Verder is er op het internet genoeg aanbod te vinden in vloeren en voor je het weet ben je uren lang aan het scrollen tussen alle typen vloeren.