DIY : Een Bijzettafel maken van een oude vintage koffer

Kringloopwinkels liggen er vol mee. En grote kans dat je er nog één op zolder hebt liggen. Zonde want die oude koffers zijn hartstikke mooi.  

Koffer bijzettafel diy

Poten eronder en klaar

En met een paar poten eronder ook nog eens hartstikke tof als bijzettafel. Losse poten zijn overal te koop. De meeste bouwmarkten hebben ze in allerlei soorten en maten. Neem desnoods de koffer mee naar de winkel (er zit niet voor niets een handvat aan!) om de juiste combinatie te vinden. De koffer-koffie-tafel hierboven maakt zo te zien gebruik van de poten van een Ikea krukje.

Zet voor extra stevigheid nog een houten plaat aan de binnenkant waar je de poten dan door de koffer heen aan vast kunt schroeven. Of gebruik het onderstel van een oud tafeltje dan kun je hem ertussen klemmen of bovenop schroeven.

Stapel koffers

Een koffer is van zichzelf al druk zat, dus ga er geen drukke (klassieke) poten onder zetten. Dat maakt het ook al snel wat oudbollig. De nadruk moet liggen echt op die mooie (oude) koffer. Het is misschien een beetje klooien en klussen maar dan heb je toch redelijk snel en simpel een unieke sidetable.