DIY in de industriële stijl

Ben jij redelijk handig, vind jij het leuk om te klussen en hou je van een industriële stijl? Dan is dit artikel voor jou geschreven! We gaan je namelijk een paar leuke ideeën geven voor meubels en accessoires die je redelijk gemakkelijk zelf kan maken. En zelfs als je niet een ervaren klusser bent maar het wel leuk vindt om zelf dingen te maken is dit de uitgelezen stijl om mee aan de slag te gaan. De industriële stijl kenmerkt zich namelijk door een robuuste en ruwe uitstraling. Dus een scheef spijkertje of een klodder verf die er niet hoort draagt alleen maar bij aan de charme en stoere look. Daarnaast zijn de materialen die je nodig hebt ook voordelig en makkelijk te krijgen. Gewoon bij de bouwmarkt, het kringloopcentrum of zelfs gratis bij het grofvuil. Industriële meubels en accessoires worden namelijk voornamelijk gemaakt van stoere en ruwe materialen zoals sloophout, steigerbuis en beton.

Kasten en tafels van steigerbuis

Ze zijn overal te koop op dit moment; meubels van hout met steigerbuizen. Zelf maken is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens voordeliger. Voor het hout kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar oude pallets. Soms geven bedrijven hun gebruikte pallets zelfs gratis weg. Steigerbuis en de bijbehorende steigerbuis koppelingen zijn ook op veel plekken verkrijgbaar. Online zijn heel veel voorbeelden te vinden van bijvoorbeeld kasten en bijzettafels. Je kan helemaal zelf bepalen hoe groot jouw project wordt en hoeveel materiaal je nodig hebt.

Beton gieten

Een ander materiaal dat naadloos aansluit bij een industrieel interieur is beton. Bij de bouwmarkt is Betonpoeder te koop dat je eenvoudig kan aanmaken met water. Vloeibaar cement kan je in allerlei vormen gieten waardoor je ontzettend leuke woonaccessoires kan maken met een stoere uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan plantenpotten, kaarsenhouders of zelfs een tafelblad voor een klein bijzettafeltje. Er zijn speciale siliconenmallen te koop maar je hebt vast ook veel dingen in huis die je kan gebruiken. Een leeg botervlootje en lege melkpakken zijn bijvoorbeeld ook prima geschikt om beton in te gieten.

Maak je eigen sierkussens

Ook in een industrieel interieur horen sierkussens thuis, maar dan natuurlijk wel van stoere stoffen met een robuuste uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan leer, denim, jute en canvas. Je hoeft maar een klein beetje handig te zijn op de naaimachine om een sierkussen te kunnen maken. Een kussen bestaat namelijk maar uit twee lappen stof die je met de goede kanten op elkaar legt. Naai vervolgens rondom maar hou wel een gat over voor het keren en vullen. Nog een paar steken met naald en draad en klaar! Ook hier kan je het lekker low budget houden. Heb je oude spijkerbroeken liggen die eigenlijk weg moeten? Knip hier dan lappen van. Of breng eens een bezoek aan het kringloopcentrum. Daar is veel tweedehands kleding te vinden voor weinig. Op deze manier bespaar je niet alleen geld, je bent ook nog eens heel verantwoord aan het recyclen.