Tuinmeubelen goed reinigen

Het tuinseizoen staat voor de deur en balkons en terrassen nodigen u uit om weer te ontspannen. Met deze tips is je buitenruimte in een mum van tijd klaar voor de lente.

Tips voor het schoonmaken van meubels op het terras of balkon

Tuinstoelen en tuintafels van aluminium, polywood en buitentextiel zijn eenvoudig schoon te maken met vloeibare zeep, een zachte borstel of een spons en lauwwarm water: zeep, afspoelen en klaar.

Hoe reinig en behandel ik teakhouten meubelen?

De beste manier om teak meubelen te reinigen is na een regenbui of met een tuinslang. Het is belangrijk dat de meubelen helemaal nat zijn. Vul een emmer met lauw water en los er een kopje zout in op. Schrob vervolgens met een borstel en zoutoplossing langs de houtnerf en spoel het teak tenslotte nogmaals af met zuiver water.

Na het drogen krijgt het teak weer een nieuwe glans. Tuinmeubelen van roestvrij staal zijn gemakkelijk te onderhouden, maar moeten toch regelmatig worden bewerkt om roest te voorkomen en het oppervlak glad te houden. Hiervoor kunt u het beste speciale reinigers voor roestvrij staal gebruiken.

Reiniging van granieten tuinmeubelen

Tuinmeubelen van graniet kunnen gemakkelijk worden schoongeveegd en onderhouden met een doek. Als er olie of rode wijn op de granieten tafel wordt gemorst, dep de vlek dan onmiddellijk met een schone doek om te voorkomen dat de vloeistof wordt opgenomen. Is de vlek daarna nog zichtbaar? Daarna wordt er een zachte borstel, veel water en vloeibare zeep gebruikt. Gebruik hiervoor geen harde schuursponsjes. Deze kunnen krassen op het graniet achterlaten.

Hoe kan ik het tuinmeubilair het beste bewaren tijdens het koude seizoen?

Tip van een expert voor het opbergen van tuinmeubelen in het koude seizoen: In de herfst kunt u tuinmeubelen het beste in huis of in de garage bewaren. Als dit technisch niet mogelijk is, kunnen de meubels ook buiten blijven staan, maar mogen ze nooit worden afgedekt. Vocht- en schimmelvlekken kunnen onder een hoes verschijnen.

Maak polyrotan schoon

Dankzij de gladde oppervlaktestructuur zijn polyrotan tuinmeubelen nauwelijks vatbaar voor vuil. Als er na een lange winter wat vuil is neergeslagen, kan de polyrotan snel en eenvoudig worden schoongemaakt. Om polyrotan te reinigen heb je nodig:

Een zachte borstel of spons.

Vloeibare zeep en lauw waterEn je bent klaar om te gaan, want dat is alles wat je nodig hebt om de polyrotan tuinmeubelen schoon te maken. Het vuil is gemakkelijk te verwijderen en de polyrotan is in een mum van tijd weer schoon. U kunt mogelijk met een beetje helder water spoelen.

Pas op met de verschillende aangeboden reinigingsmiddelen, deze zijn vaak agressief en tasten het materiaal aan. Daarom raden wij het gebruik van agressieve of agressieve reinigingsmiddelen af. Als het oppervlak eenmaal is beschadigd, kan vuil en aanslag gemakkelijker neerslaan. Gebruik nooit een hogedrukreiniger bij het schoonmaken.