Zo haal je de natuur naar binnen

Ons land kent veel natuurliefhebbers. Helaas gaan we nu weer richting de winter en met alle regen en kou is het niet altijd even aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Het alternatief is: haal de natuur naar binnen! Je kan de natuur op veel manieren naar binnen halen.

Zet planten neer

Het is misschien het meest voordehand liggende, maar ook wel vrij simpel: koop planten en zet ze neer. Er zijn zoveel verschillende planten die goed kunnen leven in huis. Het brengt sfeer, maar is ook goed voor het klimaat in huis. Door gebruik te maken van verschillende potten en verschillende planten, lijkt het net of je je in een botanische tuin bevindt.

Houten meubels

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende meubels te verkrijgen die van hout zijn gemaakt. Voorbeelden zijn een eikenhouten boomstamtafel of een andere houten tafel, maar ook bijvoorbeeld een lampenstandaard die gemaakt is van een boomstam. Daarnaast kan je nog eindeloos variëren met bijvoorbeeld houten bijzettafeltjes, houten fotolijstjes of houten schappen aan de muur. Op die manier maak je veel minder gebruik van kunststof en krijgt je huis een natuurlijke uitstraling.

Dieren in het interieur

Dieren dragen ook veel bij aan het creëren van een buiten gevoel. Dat betekent niet dat je gelijk een opgezette hond of vogel naar binnen hoeft te halen, maar je kan bijvoorbeeld wel kiezen voor een mooie dierenplaat aan de muur. Als je dat iets te heftig vindt, kan je ook een schapenvachtje op de bank leggen of een koeienvacht op de vloer.

Planten en cactus in de vensterbank

Kies voor bamboe

Iets wat heel sfeervol is en ook nog eens goed voor het milieu, is bamboe. Er zijn veel meubels te krijgen die van bamboe zijn gemaakt. Bamboe zorgt dus voor sfeer, maar er hoeft geen boom voor gekapt te worden. Wel heeft het een soortgelijke uitstraling als hout. Bamboe is daardoor uitstekend geschikt om je huis mee op te leuken.

Grote schuifpui

Als je geen liefhebber bent van planten en natuurlijke materialen, is het ook nog een optie om je tuin een verlengde van de woonkamer te maken. Dat doe je door een grote schuifpui te plaatsen aan de kant waar de woonkamer aan de tuin grenst. Als je er ook nog eens grote ramen in plaatst, lijkt het net of de tuin een onderdeel is van de woonkamer.